< Ajankohtaista
06.09.2017

Sipoo juhlistaa Suomen juhlavuotta puulajipuistolla

Kaikille tänä vuonna syntyneille sipoolaisille lapsille voi nyt varata nimikkopuun Suomi 100 vuotta –arboretumiin. Puulajipuisto rakentuu Jokipuistoon Juhlatalon läheisyyteen.

Nimikkopuun voi varata lapselleen verkkopalvelun kautta. Voit tutustua rakennettavaan puistoon ja varata puun vuoden 2017 lapselle tästä linkistä.

Kun viet hiiren verkkopalvelussa jonkin puukuvakkeen päälle, avautuu ikkuna, joka kertoo puun lajin ja varaustilanteen. Klikkaamalla kuvaketta, avautuu lomake, jolla voit nimetä ja varata puun. Lomakkeessa on myös linkki, jossa kerrotaan lisätietoja puulajista. Huomaathan, että varaaminen ei valitettavasti toimi Internet Explorer –selaimella. Suosittelemme käyttämään jotain muuta selainta (esim. Chrome, Safari jne.).

Japaninmarjakuusia ja kriminlehmuksia

Puistoon tulee muun muassa punatammia, kriminlehmuksia ja japaninmarjakuusia. Yhteensä eri puulajeja on 31, ja yksittäisiä puita tulee puistoon noin kaksisataa. Verkkopalvelussa on tietoa jokaisesta puistoon tulevasta puulajikkeesta. Puistoon tuleville puille tulee kyltit ja alueelle sijoitetaan myös infokartta.

Nimikkopuut istutetaan arboretumiin kevätkesällä 2018. Halutessaan perhe voi osallistua istutustalkoisiin. Talkoiden tarkemmasta aikataulusta ilmoitetaan keväällä 2018.

Lisätiedot:
Puutarhuri Mari Kosonen, Sipoon kunta, 09 2353 6873, mari.kosonen@sipoo.fi


Viimeksi muokattu
06.09.2017