< Ajankohtaista
13.09.2017

Aravatalon maalaus alkaa 14.9. - Sipoon nimipäivänä 22.9. juhlitaan myös Aravatalon muraalia

Aravatalo saa uuden ulkopinnan, kun koko rakennuksen kiertävä seinämaalaus toteutuu syyskuun aikana. Tule katsomaan taiteilijaa työssään Sipoon nimipäivänä 22.9.2017!

Nikkilän keskustassa sijaitsevan Aravatalon (Pohjoinen koulutie 1) maalaus tehdään arviolta 14.-29.9.2017. Ensimmäisinä päivinä tehdään valmistelu- ja luonnostelutöitä, jonka jälkeen varsinainen maalaustyö alkaa. Maalauksen toteuttaa Rustam QBic, joka on juuri ennen Sipooseen saapumista ollut maalaamassa muraaleja Norjassa ja Kiinassa.

Taiteessaan Rustam QBic yhdistelee modernin katutaiteen ja perinteisen kuvataiteen keinoja hyvin hienovaraisella tavalla. Hän painottaa etenkin tarinallisuutta sekä värien harmonisuutta, ja suunnittelee teokset aina tarkasti ympäristöönsä sopiviksi.

Aravatalo maalataan osana toista kertaa järjestettävää UPEA17-kaupunkitaidetapahtumaa, joka kerää huippuluokan koti- ja ulkomaisia taiteilijoita maalaamaan taidetta rakennusten seiniin ja julkisille paikoille eri puolilla Suomea.

Voit lukea lisää taiteilijasta ja UPEA17-taidefestivaalista verkkosivulta sipoorakentaajakehittaa.fi ja taidefestivaalin omalta sivulta upeart.com.

Sipoon nimipäivän ohjelma Aravatalolla 22.9.:

  • 13:00–15:00 Seuraa muraalitaiteilija Rustam QBicia työssään
  • 13:00–15:00 Katuliitumaalausta
  • 14:00 Kunnanjohtaja Mikael Grannaksen puhe ja musiikkia

Huomaathan, että sekä muraaliteoksen maalaamisessa että katuliitumaalauksessa on säävaraus; yhtäjaksoisella sateella tapahtumaa ei järjestetä. Itse tapahtuma on ilmainen, mutta paikan päältä voi ostaa herkkuja fish ’n’ chips-autosta.

Sipoon nimipäivänä järjestetään myös muuta ohjelmaa. Voit lukea lisää nimipäivän ohjelmasta tästä linkistä.

Lisätiedot:
Suunnittelija Suvi Tuiskunen, Sipoon kunta, suvi.tuiskunen@sipoo.fi, puh. 09 2353 6807


Viimeksi muokattu
14.09.2017
tagit: kulttuuri