< Ajankohtaista
13.04.2018

Söderkullan skeittialue muuttaa – pois käytöstä kesän ajan

Söderkullan skeittialue on ollut suljettuna maaliskuusta lähtien Miilin alueella aloitetun rakentamisen takia. Entiselle skeittipaikalle Sipoon Areenan viereen on rakentumassa uusi linja-autoterminaali sekä liityntäpysäköinti.

Nykyiset skeittitelineet kunnostetaan ja sijoitetaan urheilukentän itäpäätyyn kentän uudistustöiden valmistuttua loppuvuodesta 2018. (Detaljikuva pihasuunnitelmasta)

-Valitettavasti tämän kesän ajaksi ei ole löytynyt sopivaa korvaavaa, asfaltoitua skeittialuetta Söderkullasta. Esimerkiksi ehdotettua Opintien koulun pihaa ei voida ottaa käyttöön, koska skeittaus aiheuttaisi liikaa melua asumiselle viereisissä taloissa, sanoo liikuntapalvelupäällikkö Piritta Forsell.

Asfaltoidut alueet Söderkullan keskustassa ja lähialueilla ovat joko asutuksen vieressä tai liikennöityjä pysäköintialueita, joille yksittäistenkin telineiden sijoittaminen on haastavaa.

- Pahoittelemme haittaa skeittaukselle, Forsell lisää.

Vaiheittain valmistuvan koulun piha-alueen suunnitteluun ovat osallistuneet koulun oppilaat. Vuonna 2020 valmistuvat skeittielementit on suunnitellut maisema-arkkitehti ja entinen ammattiskeittari Janne Saario. Sekä kaarevia että suoria linjoja sisältävät elementit ja pihan osat rakennetaan betonista ja alue päällystetään confalt-pinnalla, joka tarjoaa erinomaisen alustan skeittaukselle.

Miilin alueella rakennettava uusi liityntäpysäköinti sijoittuu linja-autoterminaalin keskelle muodostuvaan taskuun. Nykyinen Neiti Miilin terminaali poistuu käytöstä syksyllä samalla kun uusi terminaali valmistuu.

Lisätiedot:
Liikuntapalvelupäällikkö Piritta Forsell, 040 191 4539, piritta.forsell@sipoo.fi


Viimeksi muokattu
13.04.2018
tagit: liikunta