< Ajankohtaista
16.05.2018

Mobiilisovellus opastaa nyt kulkijoita Sipoonkorvessa

Mobiilisovellus opastaa nyt kulkijoita Sipoonkorvessa
Opastetun reitin Sipoonkorpeen voi nyt ladata omaan kännykkään ilmaiseksi. Citynomadin mobiilisovellus näyttää käyttäjän sijainnin reitillä ja kertoo kohteista reitin varrella.

Löydät reitin Citynomadin Nomadi-mobiilisovelluksesta nimellä Hindsbyn kierros. Opastustekstit ovat saatavilla sovelluksessa suomeksi ja ruotsiksi.

Reitin pohjoinen lenkki opastaa kulkijaa Länsitieltä aina Hindsbyn kylätalolle. Reitti kulkee osittain Metsähallituksen merkitsemiä polkuja pitkin. Tämän osuuden pituus on noin 8 kilometriä, mutta reitistä voi kulkea myös vain osan. Toinen lenkki suuntautuu Hindsbyn kylätalolta etelään metsätietä pitkin. Se yhtyy Fiskträskin lähellä Metsähallituksen ympyräreittiin ja palaa sieltä takaisin. Tämän eteläisen osuuden yhteispituus on noin 10 kilometriä.

Sovelluksen reitin tarjoaa Sipoon kunta. Reitin on laatinut luontokuvaaja ja retkiopas Kai Hypén.

Ilmainen Nomadi-mobiilisovellus toimii myös offline-käytössä, eli et tarvitse mobiilidataa, jos olet ladannut etukäteen kartan ja reitin mobiililaitteesi muistiin. Nomadi-mobiilisovellus on saatavilla sovelluskaupassasi olitpa Android-, iOS- tai Windows 8 Phone -käyttäjä. Voit myös selata reittiä tietokoneen verkkoselaimella osoitteessa citynomadi.com.

Metsämessut Sipoonkorvessa 19.5. klo 12-16

Jätä arjen kiire hetkeksi ja tule metsämessuille Sipoonkorven upeisiin maisemiin. Sipoonkorven luontoyrittäjät järjestävät Metsämessut Sipoonkorvessa lauantaina 19.5.2018. Hindsbyn kylätalolla (Martiksentie 66) tarjotaan tuolloin sadalle ensimmäiselle mobiilireitille lähtijälle ilmainen keittolounas. Messut tapahtuvat reitin varrella Sipoonkorvessa Bergströmin torpalla. Torpan sijainnin näet mobiilisovelluksesta.

Sipoon kunta järjestää tapahtumaan ilmaisen bussikuljetuksen Sipoon Nikkilän vanhan kirkon parkkipaikalta (Kuninkaantie 28, Sipoo). Lähtöajat klo 11.30 ja 13.30. Paluukyydit klo 14.00 ja 16.30. Bussi kulkee reittiä Nikkilä-Kylätalo-Länsitie-Nikkilä. Suosittelemme bussikyytiä, jotta parkkipaikat korvessa eivät ruuhkaannu.

Bergströmin torpalla Sipoonkorvessa on tarjolla Sipoonkorven luontoyrittäjien monipuolista ohjelmaa:

  • Fatbike-maastopyörien testausta
  • Metsämindfulness-harjoituksia
  • Luontorata, metsävisa ja luontobingo
  • Eräkokki Markus Maulavirran haukisoppamaistiaisia, villiyrttiopastusta, sienileivonnaismaistiaisia
  • Tarinoita ikiaikaisen Bergströmin äijän edesottamuksista.
  • Makkaran paistoa, nokipannukahvia, kuusenkerkkäteetä

Lisätiedot:

Luontokuvaaja ja retkiopas Kai Hypén, Sipoonkorven luontoyrittäjät ry, 040 503 0804, k.hypen@gmail.com

Elinkeinopäällikkö Elina Duréault, Sipoon kunta, 040 191 4465, elina.dureault@sipoo.fi

Liikuntapalvelupäällikkö Piritta Forsell, Sipoon kunta, 040 191 4539, piritta.forsell@sipoo.fi


Viimeksi muokattu
16.05.2018