< Ajankohtaista
03.10.2018

Soltuna-talon osia huutokaupataan Kiertonet.fi:ssä 8.10.2018 alkaen

Soltuna-talon osia huutokaupataan Kiertonet.fi:ssä 8.10.2018 alkaen
Purettavan Soltuna-talon osien huutokauppa järjestetään Kiertonet.fi:n kautta, joka on julkisen sektorin huutokauppa verkossa. Huutokauppa avautuu 8.10.2018 ja on avoinna 21.10.2018 saakka. Erittäin huonokuntoinen Soltuna-talo sijaitsee Nikkilässä osoitteessa Iso Kylätie 10.

Rakennuksesta huutokaupataan muun muassa kaakeliuuneja, ikkunapokia, väliovia ja hirsirunko. Kuviin ja tietoihin huudettavista osista voi tutustua Kiertonet.fi:ssä, kun huutokauppa alkaa 8.10.2018. Osat myös huudetaan Kiertonet.fi:ssä.

Huudettavat osat tarjotaan sellaisenaan purettavaksi ja poiskuljetettavaksi, eli ostaja purkaa lähtökohtaisesti itse huutamansa osan talosta ja kuljettaa osan pois. Kunta ei takaa huudettavien osien tai hirsirungon toimivuutta purkamisen ja kuljetuksen jälkeen, eikä vastaa hirsirungossa tai muissa osissa olevista vaurioista. Huudettujen osien poisviennin aikataulusta ilmoitetaan tarkemmin huutokaupan yhteydessä Kiertonet.fi:ssä.

Jos jotain pienempiä osia rakennuksesta sattuu vielä jäämään, niitä kaupataan Toimintakeskus Risteyksen ylläpitämässä kierrätysmyymälässä entisen matkahuollon tiloissa kahvila Dösiksen yhteydessä.

Soltunan huutokauppaamiseen osina päädyttiin sen jälkeen, kun selvisi, että talon myyminen kokonaisuutena ja siirtäminen uudelle paikalle ei ole tarkoituksenmukaista talon huonon kunnon vuoksi.

Kiinteistö hankittiin kunnalle arvokkaalla paikalla sijaitsevan tontin vuoksi

Kiinteistö osoitteessa Iso Kylätie 10 ja sen mukana Soltuna-niminen omakotitalo siirtyi Sipoon kunnan omistukseen elokuussa 2018. Ajan myötä vaurioitunut, erittäin huonokuntoinen rakennus puretaan huutokaupan jälkeen syksyn aikana ja alue siistitään.

Iso Kylätie 10:n kiinteistö sijaitsee keskeisellä Nikkilän keskustakorttelialueella, jonka kehittäminen on kunnalle strategisen tärkeää. Tästä syystä kiinteistö hankittiin kunnalle osana vaihtokauppaa. Kiinteistöjen arvon arvioivat auktorisoidut kiinteistönarvioijat. Vuosien varrella kiinteistöllä sijaitseva 1920-luvulla rakennettu puutalo on päässyt erittäin huonoon kuntoon. Lisäksi se jää Nikkilän keskusta-alueen kehittämisen ja Iso Kylätien saneerauksen alle. Myöhemmin tulevaisuudessa kunta saattaa tarvita tonttia, jos toisen asteen koulutuksen tiloja laajennetaan. Näistä syistä talo puretaan. Viranomaiset ovat myöntäneet luvan rakennuksen purkamiseen.


Viimeksi muokattu
03.10.2018