< Ajankohtaista
20.04.2017

Sipoon rakennusvalvonta järjesti infotilaisuuden yhteistyökumppaneille

Sipoon rakennusvalvonta järjesti infotilaisuuden yhteistyökumppaneille
Sipoon rakennusvalvonta järjesti yhdessä Lupapisteen kanssa infotilaisuuden Nikkilän sosiaali- ja terveysasemalla pääsuunnittelijoille ja vastaaville työnjohtajille torstaina 6.4.2017. Pääsuunnittelijat ja vastaavat työnjohtajat ovat rakennusvalvonnan ulkopuolisia yhteistyökumppaneita, jotka vastaavat rakennushankkeen suunnittelusta ja viranomaisen kanssa asioinnista.

Infotilaisuus koostui kahdesta osiosta. Aluksi Sipoon rakennusvalvonta kertoi sähköisen asioinnin muuttuneista ja uusista käytännöistä. Tämän jälkeen Lupapisteen kouluttaja ohjeisti palvelun käyttöä ja kertoi vinkkejä Lupapisteen käyttöön.

Sipoossa on siirrytty kokonaan sähköiseen arkistointiin 1.1.2017, ja lupia haetaan sähköisesti Lupapiste-palvelun kautta. Palvelu kokoaa rakennushankkeen kanssa toimivat eri tahot yhteiseen osoitteeseen ja mahdollistaa neuvonnan, luvanhaun ja viranomaisasioinnin hoitamisen sähköisesti.

Sipoon rakennusvalvonta toivoo, että käytäntöjen läpikäynti yhdessä tulee sujuvoittamaan rakentamisen lupakäsittelyjä ja rakentamisen aikaista asiointia sekä tuomaan lisää ymmärrystä sähköiseen asiointiin.

– Oli hyvä valinta tavata näin kasvotusten ja kertoa kasvottomasta, sähköisestä asioinnista – sekä meidän että kuulijoiden mielestä, toteaa rakennusvalvontapäällikkö Ulla-Maija Upola.

Tilaisuus keräsi salin täydeltä väkeä paikalle, mikä viestii siitä, että kunnan siirryttyä sähköiseen asiointiin koulutus- ja tiedotustilaisuus koettiin tarpeelliseksi.

Infotilaisuudesta saatiin osallistujilta positiivista palautetta myös sen osalta, että se kokosi yhteen ammattilaisia. Tilaisuudessa esitettiin runsaasti kysymyksiä, ja viranomaiset sekä rakennusalan ammattilaiset kävivät avointa keskustelua.

Lisätietoja:

Ulla-Maija Upola, rakennusvalvontapäällikkö, puh. 09-2353 6820, ulla-maija.upola@sipoo.fi

Staffan Mickos, johtava rakennustarkastaja, puh. 09-2353 6823, staffan.mickos@sipoo.fi


Viimeksi muokattu
20.04.2017