< Ajankohtaista
21.04.2017

Nikkilän Sydämestä muutamia oireilmoituksia, joiden epäillään liittyvän sisäilmaan

Nikkilän Sydämestä muutamia oireilmoituksia, joiden epäillään liittyvän sisäilmaan
Nikkilän Sydämen koulujen oppilailta on tullut muutamia yksittäisiä oireilmoituksia, joissa oireiden epäillään liittyvän sisäilmaan.

- Näiden oppilaiden tilanne otetaan vakavasti ja heille tehdään tarvittaessa erityisjärjestelyjä. Samoin jos joku koulun henkilöstöstä oireilee, heille tehdään myös tarvittaessa erityisjärjestelyjä, sanoo sivistysjohtaja Kurt Torsell.

On täysin normaalia, että koulurakennuksista tulee joitakin oireilmoituksia liittyen sisäilmaan. Nikkilän Sydämestä tulleiden oireilmoitusten määrä on vähäinen.

On tyypillistä, että uusista huonekaluista ja muista sisustus- ja pintamateriaaleista tulee materiaalipäästöjä sisäilmaan. Tämä saattaa olla syynä oireilmoituksiin. Materiaalipäästöt vähenevät ajan myötä uudessa rakennuksessa. Tästä syystä ilmastointia pidetään tällä hetkellä normaalia suuremmalla teholla. Jos huoltaja epäilee lapsella olevan sisäilmaan liittyviä oireita, tulisi hänen olla yhteydessä kouluterveydenhoitajaan.

Rakentamisessa on kiinnitetty erityishuomiota kosteuteen

Nikkilän Sydämessä on kiinnitetty rakentamisen aikana kosteuteen erityistä huomiota. Muun muassa kaikki julkisivut on rakennettu huputettuna ja ennen viimeisteleviä asennuksia on tehty kosteusmittaukset. Myös materiaalivalinnoissa on kiinnitetty huomiota rakennuksen terveyteen. Esimerkiksi alaslasketut katot on toteutettu tässä suhteessa erinomaisesta materiaalista.

Nikkilän Sydämessä ei tehdä tällä hetkellä sisäilmaan liittyviä mittauksia. Sen sijaan Nikkilän Sydämessä on tehty mittauksia automaatiojärjestelmän mittauslaitteiston mittaustulosten varmistamiseksi. Nämä mittaukset tulee tehdä aina ennen takuutarkastuksia, eikä niissä ole havaittu mitään huolestuttavaa. Nikkilän Sydämen automaatiojärjestelmä seuraa koko ajan muun muassa hiilidioksidipitoisuuksia koulussa.


Viimeksi muokattu
21.04.2017