< Ajankohtaista
14.11.2017

Alkoholi-, peli- ja mielenterveysongelmiin on nyt saatavilla vertaistukea verkossa

Haluaisitko kysyä jotain alkoholi-, mielenterveys- tai peliongelmista saman kokeneelta tai keskustella koulukiusaamisesta toisen kiusatun kanssa? Sipoolaiset voivat nyt maksutta keskustella KokeNet-verkkopalvelussa kokemusasiantuntijan kanssa nimettömästi ja luottamuksella.

Verkkopalvelussa kysymyksiin vastaavat kokemusasiantuntijat ovat toipuneet omasta tai läheisen päihde-, mielenterveys- tai peliongelmasta. Vastauksen saa päivän kuluessa. Verkkopalvelusta voi varata ajan myös Skype-keskusteluun kokemusasiantuntijan kanssa.

Sipoon kunta tekee yhteistyötä KokeNetin kanssa, ja on mukana yhteistyökokeilussa, jossa KokeNet liitetään osaksi kunnan palveluvalikkoa.

- Kokemusasiantuntijat eivät korvaa terveydenhuollon ammattilaisen antamaa apua, vaan kokemusasiantuntijat tuovat lisää apua ja tukea sekä kuulevan korvan, joka ei säikähdä kenenkään kokemuksia. KokeNet voi olla myös helpompi väylä hakea apua, vaikka ei vielä olisikaan valmis olemaan yhteydessä ammattilaisiin, sanoo avohoidon ylilääkäri Anna Peitola.

Peitola kertoo, että kunnan sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset voivat käyttää kokemusasiantuntijoita myös oman työnsä tukena.

– Apu voi olla konsultaatiota, tai kokemusasiantuntija voi osallistua videoitse asiakastapaamisiin, Peitola sanoo.

– KokeNet saa ihmisiltä usein hyvin kokonaisvaltaisia kysymyksiä. Tästä syksystä lähtien palvelu on laajentunut. Alkoholin lisäksi kysyntään mielen hyvinvoinnin ja peliongelmien aiheissa pystytään nyt vastaamaan paremmin, projektikoordinaattori Mikael Söderström A-klinikkasäätiöstä summaa.

Kokemusasiantuntijoita on jo mukana Sipoon sosiaali- ja terveyspalveluissa. Kokemusasiantuntijoilta on voinut ja voi hakea apua rahapeli-, kipu- ja alkoholiongelmissa sekä läheisen huumeriippuvuuden takia. Näille kokemusasiantuntijoille voi hakeutua soittamalla terveysaseman ajanvaraukseen puh. 09 2353 6001.

Pääset A-klinikkasäätiön KokeNet-verkkopalveluun tästä linkistä: https://kokenet.fi

Lisätietoa:

Avohoidon ylilääkäri Anna Peitola, Sipoon kunta, puh. 09 2353 6302, anna.peitola@sipoo.fi,

Projektikoordinaattori Mikael Söderström, A-klinikkasäätiö, KokeNet, mikael.soderstrom@a-klinikka.fi, puh. 040 647 3501

Projektisuunnittelija Pia Alarto, A-klinikkasäätiö, KokeNet, pia.alarto@a-klinikka.fi, puh. 050 355 6953


Viimeksi muokattu
14.11.2017