< Ajankohtaista
04.10.2018

Sivistysvaliokunta: Lounais-Sipoon varhaiskasvatus järjestetään kunnallisena palveluna

Varhaiskasvatus Lounais-Sipoossa Västerskogin alueella järjestetään jatkossa kunnallisena palveluna ruotsinkielisen ja suomenkielisen varhaiskasvatuksen sekä kielikylpyryhmien osalta.

Sivistysvaliokunta päätti asiasta yksimielisesti kokouksessaan 3.10.2018, jossa valiokunta käsitteli Västerskogin varhaiskasvatuksen vaihtoehtoja. Toinen vaihtoehto olisi ollut järjestää varhaiskasvatus palvelusetelillä.

Sivistysvaliokunta pyysi lisäksi teknistä valiokuntaa hakemaan muita vaihtoehtoja päiväkotitilaratkaisuun kuin jo aiemmin selvitetty rakennuskannan kokonaisvaltainen uudelleen investointi. Sivistysvaliokunta katsoi, että turvallisten ja terveellisten tilojen varmistamiseksi tulee ensimmäisenä tarkastaa nykyisten rakennusten kunto ja lisäksi selvittää mahdollisuutta vuokrata tiloja lähialueelta.

Samaan aikaan keskiviikkona 3.10.2018 kokoustanut tekninen valiokunta päätti yksimielisesti, että myös muut vaihtoehdot kuin uudelleeninvestointi tulee huomioida Lounais-Sipoon päiväkotitilojen osalta. Tekninen valiokunta päätti odottaa jo käynnissä olevan Västerskogin päiväkotirakennusten kuntokartoituksen tuloksia ennen tilaratkaisuista päättämistä.

Tällä hetkellä Lounais-Sipoon alueella toimivat Västerskogin ja Metsärinteen päiväkodit, joissa on yhteensä 4 päiväkotiryhmää. Alueella ei toimi ollenkaan ruotsinkielistä päiväkotiryhmää. Tulevaisuudessa alueella on arvioitu olevan tarve 6 päiväkotiryhmälle.


Viimeksi muokattu
04.10.2018