< Ajankohtaista
05.10.2018

Sipoossa otetaan käyttöön valtuuston kyselytunti

Sipoon kunta ottaa käyttöön valtuuston kyselytunnin, jota voi seurata suorana verkosta samaan tapaan kuin itse valtuuston kokousta. Kyselytunnilla valtuutetut voivat esittää kysymyksiä ja saavat niihin vastauksia kunnan johtavilta virkamiehiltä.

Valtuuston kyselytunti pidetään ensimmäisen kerran juuri ennen seuraavaa valtuuston kokousta maanantaina 8.10.2018 kello 17.20-18.00. Myös jatkossa kyselytunti järjestetään ennen valtuuston varsinaista kokousta.

Kysymykset lähetetään etukäteen kunnanhallituksen puheenjohtajalle Kaj Lindqvistille, joka yhdessä kunnan johtavien virkamiesten kanssa vastaa niihin suullisesti sekä suomeksi että ruotsiksi. Vastaukset ovat lyhyitä ja ytimekkäitä. Kyselytunnille mahtuu mukaan noin neljä kysymystä. Ylijäävät kysymykset siirretään joko seuraavalle kyselytunnille tai niihin vastataan kirjallisesti.

-Valtuuston kyselytunti on käytössä monessa kunnassa, ja se on oiva tapa nostaa esille suuria ja pieniä tärkeitä kysymyksiä. Se tekee myös näkyväksi valtuutettujen työtä kuntalaisten asialla. Sipoon erityispiirre on se, että aiomme avata kyselytunnin myös kuntalaisten kysymyksille uutena vuorovaikutuskeinona, sanoo kunnanvaltuuston puheenjohtaja Heikki Vestman.

Kyselytuntia kokeillaan alkuun. Kokeilun ajan valtuutetut voivat esittää kysymyksiä kyselytunnille. Jos kokeilu onnistuu hyvin, aiotaan kyselytunti avata myös kuntalaisten kysymyksille.

Aiemmilla valtuustokausilla Sipoossa valtuutetut esittivät kysymyksiä valtuuston kokouksen yhteydessä kokouksen muissa asioissa. Tämä käytäntö ei kuitenkaan mahdollistanut vastausten valmistelua etukäteen.

Ensimmäistä kyselytuntia ja maanantain valtuuston kokousta voi seurata suorana verkossa osoitteessa: https://www.julkinen.fi/Sipoo .

Lisätiedot:
Valtuuston puheenjohtaja Heikki Vestman, 040 507 0757, heikki.vestman@sipoo.fi
Kunnanhallituksen puheenjohtaja Kaj Lindqvist, kaj.lindqvist@sipoo.fi, puh. 0500 703 116


Viimeksi muokattu
05.10.2018