Liput ja hinnat

På svenska


Sipoossa ovat seuraavat liput käytössä:

- HSL-liput  (Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä)
- Pornaisten ja Järvenpään työmatkaliput
- Liikennöitsijöiden omat matkaliput         
- Matkahuollon liput

 

HSL-liput


HSL:n matkakortin kausi- ja arvoliput ovat käytössä Sipoon bussiliikenteessä. HSL:n matkakortti kelpaa Sipoossa, Keravalla, Vantaalla, Helsingissä, Espoossa, Kauniaisissa ja Kirkkonummella. Matkakortin käyttäjänä voit liikkua bussilla, metrolla, lähijunalla, ratikalla ja Suomenlinnan lautalla. HSL:n lipputuotteilla saa 1.1.2018 alkaen myös matkustaa Sipoosta Järvenpäähän tai Sipoosta Pornaisten kautta Järvenpäähän kulkevilla bussilinjoilla, joilta on mahdollista vaihtaa lähijuniin Järvenpäässä. Järvenpään alueella olevilla asemilla voi matkustaa sekä HSL:n että VR:n lipuilla. Tämä koskee sekä kyytiin nousemista että kyydistä poistumista.

Sipoossa matkakortteja myydään Kuntalan asiakaspalvelupisteessä Nikkilässä ja Söderkullan kirjastossa. Sipoolaiset voivat asioida myös HSL:n palvelupisteissä Itäkeskuksessa tai Rautatientorilla sekä Espoon ja Vantaan yhteispalveluissa. Kortin hankkija tarvitsee mukanaan virallisen henkilöllisyystodistuksen ja 5 euroa korttimaksuun.  Voit ladata matkakorttisi palvelupisteiden lisäksi mm. R-kioskeissa ja S-marketeissa sekä HSL:n automaateissa. Matkakortille voi ladata kausilipun (14–366 päivää) tai arvoa eli rahaa (5–400 euroa).  Kauden voimassaolo voi alkaa heti tai 1–60 päivän kuluessa ostohetkestä. Matkakortille ladattua arvoa kannattaa käyttää yksittäisen matkan maksamiseen, jos käytät joukkoliikennettä satunnaisemmin. Arvolippu on usein kuljettajalta ostettua kertalippua edullisempi vaihtoehto. 

Arvo- ja kausilipun hinta määräytyy sen mukaan, millä alueella eli vyöhykkeillä matkustat. Sipoo on yhdessä Keravan kanssa yhtä vyöhykettä, jolla on käytössä Kerava–Sipoo -lippu. Matkoilla Sipoosta Helsinkiin tarvitset kolmen vyöhykkeen lähiseutulipun. Jos matkustat Sipoosta Vantaalle tai Espooseen kulkematta Helsingin kautta, ostat kahden vyöhykkeen lähiseutulipun. Lipun on oltava voimassa koko matkustusalueella. Esimerkiksi jos matkustat Sipoosta Helsinkiin, matkakortillesi ladattu kausilippu kahdelle vyöhykkeelle ei kelpaa matkan osamaksuksi.

Arvolippuihin sisältyy vaihto-oikeus liikennevälineestä toiseen. Vaihto-oikeus on voimassa:
- Kerava–Sipoo -lipuilla 80 minuuttia
- Lähiseutu 2 -lipuilla 80 minuuttia
- Koko alueen kattavilla lähiseutu 3 -lipuilla 100 minuuttia

Sipoossa vakituisesti asuvat opiskelijat, Kelan kansaneläkettä saavat sekä invalidit voivat saada alennusta matkakortin kausi- ja arvolipuista. Lasten arvo- ja kausilippuja myydään 7–16-vuotiaille. Alennus on 50 %. Alle 7-vuotiaat matkustavat maksutta (U-linjoilla alle 7-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi ainoastaan silloin, kun he matkustavat toisen henkilön mukana ja tällä on HSL:n lippu). Sokeat, sotainvalidit ja rintamaveteraanit saavat koko HSL:n seutulippualueella kelpaavan vapaalipun. Lipun saa Sipoon matkakortin palvelupisteistä. Varaudu esittämään henkilöllisyystodistuksesi sekä alennukseen oikeuttava todistus palvelupisteessä. 

Lisätietoja: HSL

 

Pornaisten ja Järvenpään työmatkaliput


Pornaisten ja Järvenpään työmatkalippuja voi ostaa esimerkiksi Nikkilän linja-autoasemalta.

Lisätietoja: HSL ja Matkahuolto

 

Matkahuollon vuosikortti


Matkahuollon vuosilipulla voi matkustaa koko maassa. Lippu sisältää 22 tai 44 yhdenmittaista matkaa, jotka ovat voimassa yhden vuoden ostopäivästä. Lipun hinta määräytyy matkan pituudesta. Vuosilippu ei ole henkilökohtainen, eli sillä voi maksaa useamman henkilön matkan.

Matkahuollon hinnat  Matkahuolto.

Lisätietoja: Matkahuolto

Viimeksi muokattu 21.02.2018