Pyöräily

Ulkoilu- ja pyöräilytapahtuma Ulkoillen yhdessä 23.5.2017 klo 13.00 - 20.00

Tule kanssamme kaikenikäisten yhteiseen ulkoilu- ja pyöräilytapahtumaan Söderkullan kartanolle. Voit halutessasi ottaa oman polkupyöräsi mukaan.

Paikka: Söderkullan kartano (Söderkullantie 701)

Pääset kokeilemaan riksapyöriä ja kuulemaan ulkoilukaveritoiminnasta. Samalla pääset mukaan yhteiseen hauskaan tapahtumaan, jossa mm.

•Musiikkia

•Kaikille sopivaa ulkojumppaa ja verryttelyä

•Muuta hauskaa ohjelmaa ja yhdessä oloa

•Riksapyöriin tutustumista

•Pyöräilylenkin (4 km) yhteislähdöt noin puolen tunnin välein, mahdollisuus riksapyörän kokeiluun!

•Ulkoilukaverikoulutus kaikille halukkaille klo 14–15 ja 18–19. Kaikille ulkoilukaverikoulutukseen osallistujille lahjakortti 10e Söderkullan kartanolle.

Tapahtuma on kaikille avoin ja ilmainen. Tule mukaan! Kaiken ikäiset tervetuloa!

 

 

Kävely ja pyöräily


Sipoossa on laadittu Kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelma.

Sipoo on sitoutunut lisäämään kävelyä ja pyöräilyä

Pyöräilyn osuutta kulkumuotona pyritään lisäämään Sipoossa 8 prosentista 15 prosenttiin vuoteen 2025 mennessä.Tämä tavoite on asetettu uudessa Sipoon kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelmassa, joka on nyt julkaistu.

Ohjelma asettaa tavoitteeksi myös kävelyn kulkumuoto-osuuden lisäämisen 18 prosentista 25 prosenttiin vuoteen 2025 mennessä. Mittarina käytetään HSL:n liikkumistutkimusta, joka tehdään liikennejärjestelmätyön yhteydessä kahden vuoden välein. Ohjelman edistymisestä raportoidaan osana hyvinvointikertomusta.

Ohjelmassa on 12 toimenpidettä tavoitteiden saavuttamiseksi. Toimenpiteisiin kuuluu muun muassa se, että kävely ja pyöräily otetaan huomioon kaikessa kunnan päätöksenteossa ja samalla pyörä- ja kävelyväylien suunnittelua ja kunnossapitoa kehitetään. Lisäksi pyörien pysäköintitarpeet huomioidaan suunnittelussa ja rakentamisessa. Sipooseen laaditaan myös pyöräily- ja ulkoilukartta.

Lisäämällä kävelyä ja pyöräilyä saadaan terveyshyötyjä ja voidaan esimerkiksi vähentää työikäisten kuolleisuutta. Myös sipoolaiset haluavat edistää kävelyn ja pyöräilyn olosuhteita. Tämä kävi ilmi vuonna 2012 järjestetyssä liikkumiskyselyssä, jossa moni koki pyöräilyn ja kävelyn turvattomiksi liikkumisen muodoiksi.

Sipoon kunta sai vuonna 2016 liikkumisen ohjauksen valtionavustuksen kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelman laatimista varten. Ohjelman laadintaan on osallistunut monialainen ja -ääninen ohjausryhmä

Pyöräilykysely

Mikä on paras pyöräilyreitti Sipoossa? -kysely oli avoinna 16.9-15.10.2016. 

Tässä pyöräilykyselyn vastaajaprofiileista pieni otos:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sähköpyöräily

Euroopassa vauhdilla lisääntyvän sähköpyöräilyn kasvunäkymät ovat Suomessakin aivan huikeat ja se on yksi tehokkaimmista tavoista saada aikaiseksi viisasta liikkumistapamuutosta eli houkutella hyppäämään auton ratista pyörän satulaan. På svenska

Valtakunnallista pyöräilyviikkoa vietettiin jo 26. kertaa. Pyöräilyviikolla Suomi pyöräilee -kampanja haastoi kunnat, seurat, yhdistykset, järjestöt ja työpaikat järjestämään pyöräilyyn liittyvää toimintaa joka puolella Suomea. Pyöräilyviikko piti sisällään paljon tapahtumia sekä itse pyöräilystä että sen edistämisestä kiinnostuneille.

7 syytä sähköpyöräillä:

1. Vastatuuli tai väsymys ei haittaa

2. Voit polkea pidempiä matkoja

3. Ylämäessäkin hymyilyttää

4. Ei tarvitse tulla hikisenä töihin

5. Tavaroiden tai lasten kuljetus on vaivatonta

6. Liikut lihasvoimalla ja kunto kohoaa

7. Sähköpyöräily on hauskaa!


Söderkullassa on liityntäpysäköintiin näin hieno katos polkupyörille

Viimeksi muokattu 19.05.2017