Rakennusvalvonta
Rakennusvalvonnassa ruuhkaa – varauduthan tavanomaista pidempään käsittelyaikaan

Sipoon kunnan voimakas kasvu tarkoittaa rakennusvalvonnalle ruuhkaista kevättä ja kesää lupahakemusten ja katselmusten muodossa. Rakennushanketta suunnitellessa kannattaa ottaa huomioon tavanomaista pidempi hakemuksen keskimääräinen käsittelyaika.

Teemme parhaamme lupien käsittelemiseksi ja katselmusten suorittamiseksi vajaalukuisella henkilöstöllä. Pahoittelemme käsittelyaikojen venymistä ja toivomme asiakkailtamme ymmärrystä.

Jotta voimme tehostaa työtämme ja taata hyvän palvelun, olemme muuttaneet palveluaikojamme. Palvelemme jatkossa seuraavasti:

– Lupasihteeri ja rakennusvalvontasihteeri palvelevat asiakkaitamme puhelimitse ja sähköpostilla virka-aikana (klo 8–16).

– Rakennustarkastajilla, lupakäsittelijöillä ja lupavalmistelijalla on puhelinaika joka päivä klo 10.00–11.00 välisenä aikana; muina aikoina toivomme yhteydenottoja sähköpostilla.

 Yhteystiedot

Rakennusvalvonta valvoo rakentamista sekä rakennettua ympäristöä. Rakennusvalvonnan tehtävänä on tuottaa hyvää kuntakuvaa ja viihtyisää elinympäristöä sekä huolehtia teknisten rakentamismääräysten täyttymisestä ja kaavoituksen toteutumisesta.

Rakennusvalvontaa ohjaa maankäyttö- ja rakennuslaki (132/1999), maankäyttö- ja rakennusasetus (895/1999), Sipoon kunnan rakennusjärjestys, Suomen rakentamismääräyskokoelma sekä kaavat ja niiden määräykset. Rakennusvalvonta toimii Sipoon kunnan rakennus- ja ympäristövaliokunnan alaisena rakennusvalvontaviranomaisena.

Sipoossa rakentamisen lupia haetaan sähköisesti Lupapiste-palvelun kautta.

Lupapisteeseen rekisteröityminen vaatii sähköisen tunnistautumisen. Pankkitunnuksilla tunnistaudutaan vain kerran, jonka jälkeen kirjautuminen tapahtuu käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Rakennusvalvonta suosittelee rekisteröitymään Lupapisteeseen.

Varhainen yhteydenotto rakennusvalvontaan luo parhaimmat edellytykset lupakäsittelylle!

 

På svenska

 

  

Rakennusvalvonnan taksat

Viranomaistehtävien taksa

Palvelutaksa

Ajankohtaista

Sipoon kunnan rakennusjärjestyksen uudistaminen

 

 

  

 

Viimeksi muokattu 14.02.2017