Lasten ja nuorten toimintaLue Lapselle

Mikä olisi sen mielekkäämpää yhdessäoloa lapselle, kuin yhteinen lukuhetki vanhempien ja sisarusten kanssa. Avataan lapsillemme ovi satujen kiehtovaan maailmaan. Pistetään kielet kippuralle ja kikatetaan riimikissan kanssa ihanien runojen ja tarinoiden kanssa.

 

Mukavaa yhteistä matkaa mielikuvituksen värittämään maailmaan Lue Lapselle -esitteen kirjojen parissa.


 

Tarinapiknik 

Kirjasto järjestää syksyllä 2018 lapsiperheille Tarinapiknik- ja Mini-Kirlittan-tapahtumia Söderkullan kirjastossa:

 

La/lör. 29.9. Maukan ja Väykän tarinakonsertti
Konsertissa esitetään Maukka ja Väykkä -kertomuksia monin eri tavoin. Mukana ovat Maukka-kissa (Lotta Kuusisto), Väykkä-koira (Paavo Kerosuo) sekä muusikko (haitaristi Niko Kumpuvaara). Kirjailija Timo Parvela lukee ja kertoo tarinaa. Konsertin jälkeen voi levittää piknikviltin kirjaston aulaan, joten muista pakata eväät mukaan! Suunnattu 4–100-vuotiaille. Kesto n .45 min.Söderkullan kirjastossa jaetaan 50 ilmaista ennakkolippua konserttiin.

 

La/lör. 10.11. Tarinapiknik-päivä
Tule piknikille kirjastoon ja hyppää tarinoiden maailmaan! Eväsretken ohella tarinaretkiä tarjoavat lastenkirjailija Annika Sandelin ja kuvittaja Linda Bondestam (ruotsiksi). Onni-poika -kirjojen maailmaan vie puolestaan lastenkirjailija ja kuvittaja Sanna Pelliccioni (suomeksi). 0–6 vuotiaille.

 


Mini-Kirlittan

Ke 24.10. klo 18:00 Rauha Räppääjä musiikkiministerin matkassa
Musiikkiteatteriesitys siitä, kuinka pelokas ja arka Rauha Räppääjä löytää rohkeuden. Esityksessä käsitellään ongelmia ja niiden voittamista hauskalla ja mukaansatempaavalla tavalla. Yleisö laulaa, loruttelee ja käyttää kehosoittimia. Esiintyjinä Annu Valonen (Rauha Räppääjä) ja Tuuli Paasolainen (Musiikkiministeri).

 

Ke 21.11. klo 18:00 Nukketeatteri Ofelia: Tuuliin Tähystäjä
Esitys kertoo miehestä, erikoisesta Tuuliin tähystäjästä, joka tutkii tuulia. Hän pyrkii selvittämään tuulten salaisuuden, ja eräänä päivänä hän rakentaa koneen, jolla pystyy säätelemään tuulten virtauksia. Yllättäen tuulet menevätkin aivan sekaisin ja koko kaupungin elämä muuttuu hullunkuriseksi. Esitys on yli 3-vuotiaille.

 

Ke 12.12. Robin Hund och hans glada orkester / Robin Rekku & Jekkuorkesteri (ruotsiksi)

 

Robin Rekku & Jekkuorkesteri soittaa svengaavaa lastenmusiikkia joka soveltuu koko perheelle. Lapset saavat osallistua aktiivisesti laulun, liikkumisen sekä rytmiikan kautta. Tuorein levy "Alla ropar hej" ilmestyi vuonna 2017 ja siitä orkesteri sai Emma-palkinnon.


 

Avoimet satutunnit

 

Sipoon pääkirjasto

 

Suomeksi keskiviikkoisin alkaen 5.9.2018 klo 10.00–10.45

 

På svenska torsdagar, börjar 6.9.2018 kl. 10.00–10.45

 

Söderkullan kirjasto

 

Suomeksi joka toinen torstai klo 10.00–10.45: 6.9., 20.9., 4.10., 18.10., 1.11., 15.11., 29.11., 13.12.

 

På svenska varannan torsdag kl. 10.00–10.45: 13.9., 27.9, 11.10., 25.10., 8.11., 22.11., 20.12.

 


Kaikki 3 vuotta täyttäneet lapset ovat tervetulleita!

 


Ohjelmaa päiväkodeille ja esikouluille
Skidikino

Elokuvaesityksiä päiväkoti- ja koululaisryhmille järjestetään tilauksesta Söderkullan kirjaston kokoushuoneessa.
Tiedustelut osoitteesta tuula.ronka@sipoo.fi

 

Molli-työpaja viskareille ja eskareille

Katri Kirkkopellon Molli-kuvakirjaan perustuvassa työpajassa lapset pääsevät miettimään erilaisia tunteita. Millaista on olla niin iloinen, että vatsassa pulputtaa? Entäpä kun on niin iso harmi, että pomppii kiukusta tasajalkaa? Kesto n. 45 min. Varaathan ajan hyvissä ajoin!

 

Meidän piti lähteä -kassi

Sanna Pelliccionin kuvakirja Meidän piti lähteä on niin kutsuttu silent book eli kirja ilman tekstiä. Kuvat kertovat tarinan perheestä, joka joutuu sodan keskelle, jättää kotinsa ja muuttaa vieraaseen maahan. Kassissa on 3 kpl kirjoja ja ohjeet, kuinka silent bookia voi lukea lasten kanssa ja lisäksi tehtäviä, jotka sopivat toteutettavaksi niin päiväkodissa kuin eskarissakin. Kassit ovat lainattavissa molemmista kirjastoista.

 

Lisätietoja sekä varausten teko:
Sipoon pääkirjasto: kirjastonhoitaja Katja Kononoff, katja.kononoff@sipoo.fi, 040-191 4439.
Söderkullan kirjasto: johtava kirjastonhoitaja Tuula Rönkä, tuula.ronka@sipoo.fi, 040-191 4345.

 


 

Ohjelmaa koululuokille:
Ekaluokkalaiset: Kirjastokortin arvoitus

Kaikki ekaluokkalaiset saavat oman kirjastokortin. Toivomme, että luokat tulevat kirjastoon noutamaan korttejaan, jolloin he voivat samalla osallistua Kirjastokortin arvoitukseen. Kirjastoon on kadonnut kirjastokortti ja etsimme sitä lasten kanssa, ja siinä samalla opimme lisää kirjastokortin käytöstä ja kirjastosta. Kesto n. 45 min.

 

Kirjastokorttihakemus on tulostettavissa täältä. Jakakaa lomakkeet oppilaille ja muistuttakaa, että huoltaja täyttää omat tietonsa sekä allekirjoittaa lomakkeen. Sosiaaliturvatunnus tarvitaan kokonaan, pelkkä syntymäaika ei riitä. Toimittakaa kirjastokorttihakemukset viikkoa ennen kirjastoseikkailua Söderkullan kirjastoon tai Sipoon pääkirjastoon.

 

2.-4. –luokat ja 6. –luokat: Kirjavinkkaukset

Kirjavinkkauksessa esittelemme koukuttavia kirjoja, joista oppilaat saavat valita mieleisensä luettavaksi. Vinkkaus voidaan pitää luokassa, kirjastossa tai miksei vaikka metsässä! On tärkeää, että myös opettaja osallistuu vinkkaukseen. Oppilailla täytyy olla oma kirjastokortti mukana, jotta he voivat lainata kirjan heti vinkkauksen jälkeen.

 

5. lk. : LASILAPSET –kirjavinkkausrata SÖDERKULLASSA

Viitosluokkalaisille meillä on Söderkullassa syksyllä ja Nikkilässä keväällä tarjolla Kristina Olssonin nuorten kauhukirjaan Lasilapset pohjautuva tehtävärata, jonka oppilaat voivat suorittaa kirjastossa 3-4 oppilaan ryhmissä. Radan lisäksi vinkkaamme myös muutaman muun jännittävän kirjan, joista oppilaat valitsevat yhden luettavakseen. Kesto n. 1h. Kirjavalinnan perusteella oppilaat voivat muodostaa lukupiiriryhmiä, joihin on valmiita tehtäviä.

 

Varaathan ajan kirjastokortin arvoitukseen tai vinkkauksiin hyvissä ajoin. Meillä on rajalliset resurssit ja haluamme valmistella ryhmävierailut hyvin. Otamme ryhmiä vastaan resurssien mukaan. Lämpimästi tervetuloa kirjastoon!

 


Lisätietoja sekä varausten teko:
Sipoon pääkirjasto: kirjastonhoitaja Katja Kononoff, katja.kononoff@sipoo.fi, 040-191 4439.
Söderkullan kirjasto: johtava kirjastonhoitaja Tuula Rönkä, tuula.ronka@sipoo.fi, 040-191 4345.

 


 

 

Kirjastoauto käy kouluissa ja päiväkodeissa

Porvoon kirjastoauto kulkee Sipoon kouluihin ja päiväkoteihin joka toinen perjantai. Sipoon kirjastovirkailija on mukana bussissa.

 

 

Pysäkit ja aikataulu 

  


Nuorille

 

Nuorille kirjoja ja kavereita: nuorten kirjallisuussivusto Sivupiiri.  

 

  

 

 

Söderkullan kirjaston lastenosasto


Pääkirjaston kuvakirjahuone

 

Pääkirjaston lastenosasto 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Viimeksi muokattu 10.08.2018

 

 

Sipoon kirjastojen yhteinen
palvelunumero 09 2353 6003

Helle-verkkokirjasto

På svenskaFacebook

          

#librarysipoo

Instagram #librarysipoo

 

 

Vauvasamuel

Samuel sadun kuninkaana