Suomi 100

Itsenäinen Suomi täyttää sata vuotta vuonna 2017, ja juhlavuosi näkyy myös Sipoossa. Juhlavuoden teemana on YHDESSÄ ja tämä teema elää monissa tapahtumissa, joita järjestetään pitkin vuotta eri puolilla Suomea. Juhlavuoden aikana tarkastellaan yhdessä niin Suomen itsenäisyyden vuosisataa, nykyhetkeä kuin tulevaisuuttakin.

Myös Sipoossa järjestetään useita juhlavuoteen liittyviä tapahtumia, joihin toivotaan runsaasti osallistujia. Ensimmäinen tapahtuma Sipoossa oli Nikkilässä järjestettävä ilotulitus 31.12.

Syksyn Suomi 100 tapahtumat

Tapahtumia tulee lisää ohjelmaan vuoden mittaan. Sipoon tapahtumia voi selata myös kunnan tapahtumakalenterista. Voit tutustua Suomi 100 -teemoihin ja tapahtumiin myös sivustoilla http://suomifinland100.fi/ tai http://suomi100uusimaa.fi/.

Suomi 100 vuotta arboretum rakentuu Jokipuistoon

Juhlavuonna lapsen synnyttäneet sipoolaiset saavat verkkopalvelun kautta varattua uudelle perheenjäsenelleen nimikkopuun rakenteilla olevaan puulajipuistoon. Lisätietoja täällä.

 

100 sipoolaista -projekti

TAUSTA
Projektin tavoitteena on tuoda sipoolaiset suvut ja perheet yhteen yhteiseen juhlavuoden kuvaan. Yhdessä kuvat kertovat ajankuvaa siitä, miltä sipoolaiset perheet näyttävät Suomen juhlavuonna 2017. Projekti on osa valtakunnallista vanhustenviikkoa ja Suomi 100 -ohjelmahanke. Vanhustenviikon teemana vuonna 2017 on "Ikäpolvet yhdessä" ja Suomi 100 -juhlavuoden teemana on "yhdessä".

MITEN?
Järjestämme valtakunnallisen vanhustenviikon aikana pop-up valokuvastudion, johon kutsumme kaikkia sipoolaisia ottamaan yhteiskuvan perheestään/suvustaan. Kuva saa ilmentää oman perheen tai suvun ominaispiirteitä, jotta kuva näyttää juuri teiltä!

Kuvaus on maksuton, ja kukin perhe saa digitaalisen version kuvasta maksutta itselleen.

Ajan valokuvaukseen voi varata netistä www.studiolindell.fi/100sipoo tai ravintola Bistro Puiston kassalta.

Kuvia julkaistaan hankkeen Facebook-sivulla ja Sipoon Sanomissa juhlakollaasina itsenäisyyspäivä viikolla teemalla "sipoolaiset onnittelevat 100-vuotiasta Suomea". Tämän lisäksi kuvista kootaan näyttely Sipoon Nikkilän näyteikkunoihin itsenäisyyspäivän molemmin puolin.

MISSÄ?
Pop-up valokuvausstudio pystytetään Iloisen Mielen Puistoon Nikkilän keskustaan (Kauppakuja 3 A) lokakuun ensimmäisellä viikolla. Hankkeen valokuvat ovat esillä Nikkilän näyteikkunoissa joulukuussa itsenäisyyspäivän molemmin puolin.

MILLOIN?
Valokuvaukset vanhusten viikolla 1. - 8.10. 2017 Valokuvanäyttely Nikkilän näyteikkunoissa 27.11. - 8.12.2017. Juhlakollaasi kuvista Sipoon Sanomissa itsenäisyyspäiväviikolla.

KUKA?
Hankkeen taustalla on joukko Sipoossa toimivia yrityksiä ja organisaatioita. Hankkeen pääkumppanit ovat Iloisen Mielen Puisto, Attendo Kaskiniitty, Studio Lindell ja Sipoon Kunta. Lisäksi mukana on suuri joukko Sipoon Nikkilässä toimivia yrityksiä, jotka antavat näyteikkunansa projektin käyttöön.

 

25.8. 17:00-21:00 Ihan Pihalla

Haluatko esiintyä tai tuoda paikallisen yhdistyksesi esiin luovalla tavalla? Ihan Pihalla järjestetään perjantaina 25.8. Nikkilässä klo 17–21, isommin kuin koskaan. Luova kylätapahtuma on vapaa kaikille muusikoille, runoilijoille, tanssiryhmille sekä totta kai meidän asukkaille! Ilta alkaa Sipoon ensimmäisellä PRIDE-kulkueella Sibbo Gymnasiumista klo 17 ja päättyy Nuorkalla! Tapahtumaan on vapaa pääsy klo 17–21 välisenä aikana!

Jos haluat esiintyä tai sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä jo tänään! ihanpihalla.sibbo@gmail.com

TAPAHTUMAN KOTISIVUT: https://www.facebook.com/events/1885120328372795/?fref=ts

Järj. Sipoon kunnan Kulttuuripalvelut yhteistyössä Nuorisopalvelujen kanssa.

 

26.8.2017 13:00 Sipoonkorvessa soi

Luonnon päivänä 26.8. metsä on konserttisali. Sipoonkorven kansallispuistossa laulavat Ympäristöministeriön kuoro Ymmällä sekä kolme sipoolaista kuoroa lapsikuoro Välke, aikuiskuoro Pilke sekä Sipoon Sointu. Partiolippukunta Sipoonkorven Haltiat järjestävät makkaran-ja lettujen paistoja sekä kahvia.

Lähtö Ponun polun parkkipaikalta klo 13, konsertti metsässä alkaa n. klo 13.30.

Saapumisohjeet:
Ponun Perinnepostia-luontopolku, 1,4 km, kulkee läpi Byabäckenin rehevien metsien päätyen lopulta laitumien vieritse Länsitien varteen, josta on tietä pitkin pysäköintialueelle noin kilometrin matka (ethän oikaise viljelysten läpi).

Osoite:
Länsitie 237, 04130 Sipoo

 

2.9.–28.11. Sarjakuvakirjeenvaihto: Harrasta sarjakuvaa!

Syksyn aikana Söderkullan kirjasto ja Sarjakuvakeskus antavat senioreille sekä lapsille ja nuorille mahdollisuuden kokeilla sarjakuvan harrastamista maksutta.

Kurssilla opetellaan sarjakuvan perusteita ja sukelletaan satavuotiaan Suomen historiaan ja nykypäivään. Lasten ja nuorten sekä senioreiden ryhmät käyvät sarjakuvan avulla kirjeenvaihtoa omista kokemuksistaan ja elämäntarinoistaan.

Tiistaisin 12.9.–28.11.
Paikka: Söderkullan kirjasto, Amiraalintie 2

Lapset ja nuoret: klo 17–18.30
Seniorit: klo 18.30–20
Ilmainen

Lisätiedot ja ilmoittautuminen:sarjakuvakeskus.fi/kurssit

 

13.9.2017 18:00 Söderkullan Aulaklubi

Tarinakaraoke vuodesta 1918. Tule mukaan kertomaan ja kuulemaan tarinoita sisällissodan ajalta Sipoossa järjestettävään tarinakaraokeen. Mitä tapahtui punaisten ja valkoisten puolella ja minkälaisia haavoja ja traumoja se on jättänyt seuraaville sukupolville?

Vetäjä: Keth Strömdahl

 

18.9.2017 18:00-19:00 Sata vuotta vahvoja naisia Uudellamaalla -luento

Paikka: Nikkilän Sydän, teoria C103
Hinta: 12,00 €
Luennoitsija: Eija Olsson

Naisista ei ole neroiksi oli miesten käsitys. Miestaitelijoita ihailtiin ja palkittiin kilpailuissa. Aikalaiskritiikit tyrmäsivät usein naisten näyttelyt. Arvostelijoiden mielestä olivat pelkkiä "värillä lotraajia", joilla oli hutera muotokäsitys. Moni koulutettu, lahjakaskin nainen luopui taiteen tekemisestä. Luennolla nostetaan esiin monia rohkeita naistaitelijoita eri vuosikymmeniltä.

 

5.12.2017 17:00 Itsenäisyyspäivän etkot

Söderkullan kirjastossa klo 17

 

6.12.2017 14:00 Itsenäisyyspäivä

Itsenäisyyspäivänkonsertti ja juhlajumalanpalvelus Sipoon kirkossa klo 14. Vapaa pääsy.

Järj. Sibbo svenska församling & Sipoon suomalainen seurakunta, Sipoon kunnan Kulttuuripalvelut.

 

Vielä voi hakeutua mukaan juhlavuoden ohjelmistoon

Kaikki sipoolaiset yhdistykset, ryhmät ja henkilöt ovat tervetulleita tekemään Suomi 100 -ohjelmaa.

Kuka tahansa voi hakea mukaan juhlavuoden ohjelmaan. Mukaan otetaan hankkeita, jotka liittyvät vuoden teemoihin ja tapahtuvat vuonna 2017. Ohjelmaan voi hakeutua aina lokakuuhun 2017 asti täyttämällä tämän verkkolomakkeen.

Hyväksytyt hankkeet saavat käyttöönsä Suomi 100 -tunnuksen ja pääsevät osaksi juhlavuoden virallista ohjelmaa.

 

Lisätietoja antaa kulttuuri- ja vapaa-aikapäällikkö Anne Laitinen, joka toimii Suomi100 -yhteyshenkilönä Sipoossa. Yhteystiedot: anne.laitinen(at)sipoo.fi, puh. 050 548 5682.

Ilmoittakaa hänelle myös, jos olette järjestämässä Sipoossa tapahtuman juhlavuoden aikana ja olette saaneet tapahtumallenne Suomi 100 -hyväksynnän.

På svenska

Viimeksi muokattu 25.09.2017