Neuvolan perhetyö

Neuvolan perhetyö voi olla teihin yhteydessä, paina tästä.
Neuvolan perhetyön esitietolomake uusille asiakkaille klikkaa tästä.

Neuvolan perhetyön raskaudenaikainen kotikäynti

Neuvolan perhetyö on yhteydessä jokaiseen raskaana olevaan perheeseen sopiakseen kotikäynnistä. Kotikäynnin aikana keskustellaan yksilöllisesti tulevien vanhempien toiveiden mukaisesti. Keskusteluaiheita voivat olla mm. perheen tilanne, tuleva synnytys ja vanhemmuus, vauvaperheeseen kuuluvat haasteet, vanhempien voimavarat, ajankäyttö, imetys, vauvan rytmi, uni ja itku.

Kotikäynti toteutetaan raskauden loppupuolella vanhemmille sopivana ajankohtana. Käynnin aikana kerrotaan myös lapsiperheille tarjottavista palveluista.

Neuvolan perheohjaus

Neuvolan perhetyön tarkoituksena on tukea perhettä raskauden aikana ja pikkulapsi-vuosina perheen omia voimavaroja vahvistaen ja perheen tarpeita kuunnellen. Perheohjaus on lyhytkestoista tukea, tapaamisia on enintään 10 kertaa.

Perhetyölle voi olla tarvetta esimerkiksi, jos

  • on pulmia imetyksen kanssa
  • lapsi on itkuinen tai hänellä on univaikeuksia 
  • arki lapsen kanssa on haastavaa 
  • vanhempi on uupunut tai masentunut

Perheohjaajan kanssa pääsee keskustelemaan arjen murheista luottamuksellisesti ja nopeasti. Varhainen tuki mahdollistaa parhaimmat ratkaisut perheen pulmatilanteisiin.

Neuvolan kotipalvelu

Antaa tukea vanhemmuuteen ja arjessa selviytymiseen auttamalla lasten ja kodin hoidossa . Kotipalvelu on lyhytkestoista tukea, käyntejä on enintään 10 kertaa.

Yksityiset palveluntuottajat
Yksityiset palveluntuottajat voivat myydä palvelujaan ilman arvonlisäveroa sosiaalihuollon tarpeessa oleville henkilöille, jos toiminta on sosiaaliviranomaisen valvomaa. Palvelun tarve voi johtua asiakkaan toimintakyvyn rajoitteista tai muista henkilökohtaisista, päivittäistä selviytymistä haittaavista syistä. Lue lisää tästä.

Elämänlanka-projektin loppuraportti (pdf)
Sipoon lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma 2014-2016 (pdf)

på svenska 
Palvelupäällikkö
Marjo Karppinen
09 2353 6560
Perheohjaaja
Keth Nordman
09 2353 6536
Perhetyöntekijä
Charlotta Manner
09 2353 6556
Perheohjaaja
Maria Lindström
09 2353 6565
Viimeksi muokattu 09.01.2017