Neuvolat sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuolto

Influenssarokotukset

Stop influenssa - ota rokote!

Äitiys- ja lastenneuvola

Sipoossa toimii Nikkilässä ja Söderkullassa yhdistetty äitiys- ja lastenneuvola, joka palvelee lasta odottavien ja alle kouluikäisten lasten perheitä. Neuvolan terveydenhoitajat toimivat moniammatillisessa yhteistyössä esimerkiksi neuvolan perhetyön, perhetyönkouluterveydenhuollonpuheterapian, perheneuvonnan, lastensuojelun, lastenvalvojan, fysioterapian, päivähoidon ja varhaiskasvatuksen perhetyön kanssa.

Äitiys- ja lastenneuvola
Perhesuunnitteluneuvola
Ajavaraus äitiys- ja lastenneuvolaan
Äitiys- ja lastenneuvolan yhteystiedot ja aluejako
Aikuisneuvolan yhteystiedot
Neuvolan sähköiset lomakkeet
Neuvolan linkkivinkit

Neuvolan avoin vastaanotto

13.6.16. lähtien tarjoamme mahdollisuutta tulla avoimelle vastaanotolle Nikkilän neuvolaan maanantaisin klo 8-9 ja Söderkullan neuvolaan perjantaisin klo 8-9.

Aikuisneuvola

Aikuisneuvolan toiminnalla pyritään edistämään aikuisväestön terveyttä. Aikuisneuvolan terveydenhoitajan vastaanotolla asiakkaita ohjataan sairauksien ennaltaehkäisyssä terveyden edistämisessä, rokotusasioissa (myös matkailijoiden rokotukset) sekä tehdään terveystarkastuksia. Lue lisää tästä…


Koulu- ja opiskeluterveydenhuolto

Koulu- ja opiskeluterveydenhuollon tehtävänä on opiskelijoiden terveyden ja kouluyhteisön hyvinvoinnin edistäminen sekä terveen kasvun ja kehityksen tukeminen. Yhteistyötä tehdään opiskelijoiden, huoltajien, oppilashuollon, opettajien, koulun muun henkilöstön ja muiden yhteistyötahojen kanssa. Koulu- ja opiskeluterveydenhuolto sisältää yksilö- ja ryhmätoimintaa huomioiden perheiden monimuotoisuuden.

Huoltajat voivat olla yhteydessä koulu- ja opiskeluterveydenhoitajiin lapsen ja nuoren terveyteen tai hyvinvointiin liittyvissä asioissa. 

Ajanvaraus koulu- ja opiskeluterveydenhuoltoon

Katso tästä koulu- ja opiskeluterveydenhoitajien yhteystiedot. Ajanvaraus koululääkärin vastaanotolle tapahtuu kouluterveydenhoitajan kautta. Oppilailla on mahdollisuus tavata kouluterveydenhoitajaa tarpeen mukaan koulussa, isoimmissa kouluissa terveydenhoitajilla on erillinen avoin vastaanottoaika.

Koulu- ja opiskeluterveydenhuollon sivulle pääset tästä.

På svenska

Viimeksi muokattu 24.01.2017