< Tapahtumat

Aulaklubi: LOVEkuvia ja –kansia - Risto Vuorimies

07.02.2018 18:00
Aulaklubi: LOVEkuvia ja –kansia - Risto Vuorimies
Valokuvaaja Risto Vuorimies kertoo 1970-luvun työskentelystään levy-yhtiölle nimeltä Love Records.
Paikka: Söderkullan kirjasto

LOVEkuvia ja –kansia by Risto Vuorimies

Valokuvaaja Vuorimies kertoo 1970-luvun työskentelystään levy-yhtiölle nimeltä Love Records. Niihin aikoihin syntyi useita suomalaiseen rockmaailmaan pysyvämminkin jääneitä artisteja ja ryhmiä. Hurriganes, Wigwam, Rauli ”Badding” Somerjoki, Dave Lindholm, Mikko Alatalo ja muita oli valokuvaajan linssin edessä odottamassa ikuistamisen hetkeä.

"Synnyin Helsingissä 1948. Kaksikymmentäviisi vuotta myöhemmin aloin seurata Hurriganes-yhtyeen keikkoja. Aluksi kuvasin vain omasta innostuksestani, mutta kun yhtye 1973 teki ensimmäisen levynsä, Rock'n'Roll All Night Long, jouduin ihan uuteen maailmaan. Levy-yhtiö oli Love Records ja sen siipien suojaan tuli erittäin mielenkiintoisia artisteja. Vahinko vain, että yhtiö eli "vain" 13 vuotta, mutta sinä aikana (1966 - 1979) tuotettiin ehkä Suomen parasta musiikkia. Silloin luotiin monipuolinen musiikkiaineisto, johon kuului mm. suomenkielinen rock, kuubalaiset levyt, poliittiset äänitteet, mekaaniset soittopelit ja vaikka mitä !

Sain tehdä muutamia levynkansia Love Recordsille 1973-1976. Niitä ei ole paljon, mutta satuin tulemaan kuvioihin oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Muusikot, joiden kanssa sain tehdä työtä, heistä tuli hiljalleen tärkeitä tähtiä.

Itse lopetin ammattimaisen valokuvaajaurani ennen Love Recordsin loppua, mutta nyt on ollut aika ottaa esiin arkistojen vanhat aarteet, valokuvat, jotka syntyivät työni kautta kyseiselle levy-yhtiölle. Useat kuvissa esiintyvät muusikot ovat jo kuolleet, mutta moni jatkaa vielä työtään loistavalla tavalla."

 Risto Vuorimies  -  Sipoo, Suomi

09.01.2018