< Tapahtumat

Hillel Tokazier, taiteilijan Raamattu sanoin ja sävelin

10.09.2017 17:00
Hillel Tokazier, taiteilijan Raamattu sanoin ja sävelin
Reformaatio-500 juhlavuoden luentosarjassa sipoolaisille tunnetut vaikuttajat kertovat omasta suhteestaan Raamattuun.
Paikka: Juhlatalo

Hillel Tokazier, taiteilijan Raamattu sanoin ja sävelin. 


Monipuolinen muusikko, säveltäjä, pianisti, laulaja sekä juutalaisen musiikin tutkija ja tulkitsija.


Suomenjuutalainen pianisti, laulaja ja säveltäjä. Hän levytti ensimmäisen sävellyksensä vuonna 1967. Sävellyksiä on syntynyt vuosien varrella useita satoja, samoin levytyksiä. Viimeiset kymmenen vuotta Hillel on tullut tunnetuksi itseään pianolla säestävänä laulajana ja juutalaisen musiikkikulttuurin tutkijana ja tunnetuksi tekijänä. Suomen lisäksi Hillel on esiintynyt Ruotsissa, Islannissa, Tanskassa, Hollannissa, USA:ssa, Ranskassa, Saksassa ja Israelissa. Hillel Tokazier aloitti perinteisenä rock- ja boogie woogie-pianistina, mikä edelleenkin lasketaan hänen erikoisalueekseen. Hän on toiminut monien kuuluisien suomalaistähtien säestäjänä ja työskennellyt studiomuusikkona äänilevystudioissa, radiossa ja televisiossa.


http://www.hilleltokazier.fi/

 

Kuva: Antti Kokkola

Reformaatio-500 juhlavuoden luentosarja

Reformaatio-500 juhlavuosi on osa Suomen 100-vuotisjuhlaa. Reformaation merkittävin tulos tavallisen kansalaisen kannalta oli kansankielinen Raamattu ja sen moniulotteinen vaikutus yksilöihin ja yhteisöihin. Useimmissa maissa kansankielinen Raamattu mm. synnytti kirjakielen, lukutaidon ja loi siten perustan kansakuntien syntymiselle, länsimaiselle sivistykselle ja demokratialle.

 


Juhlavuoden kunniaksi järjestämme luentosarjan, jossa sipoolaisille tunnetut vaikuttajat kertovat omasta suhteestaan Raamattuun.
Luentosarja on kaksikielinen.


Tilaisuudet ovat maksuttomia ja ne sisältävät myös musiikkia
Paikkana on Sipoon kunnan Juhlatalo , Uudensillantie 39, 04130 Sipoo

 
Hankkeen järjestäjänä on ”Reformaatio 500 kansalaistyöryhmä” edustaen useita sipoolaisia tahoja Suomi 100- juhlavuoden Yhdessä teeman mukaisesti.

 

Viimeksi muokattu
07.08.2017