< Ajankohtaista
13.05.2013

Tuo Otto-keräysautoihin vaaralliset jätteet ja metalliromut

Itä-Uudenmaan Jätehuollon järjestämä keväinen Otto-keräyskierros alkaa maanantaina 13.5.2013.

Keräysautojen pysäkkipaikoilla otetaan maksutta vastaan metalliromua ja kotitalouksien vaarallisia jätteitä. Kotien tavallisimpia vaarallisia jätteitä ovat muun muassa akut, energiansäästölamput, lääke-jätteet, loisteputket, maalijätteet ja paristot.

 Sähkölaitteita, kuten televisioita, imureita, mikroaaltouuneja ja pakastimia, ei keräysautojen kyytiin voida vastaanottaa. Sähkölaitteiden kierrätys on valmistajien ja maahantuojien vastuulla ja maksuttomat keräyspisteet ovat pienjäteasemien ja kauppojen yhteydessä. Sähkölaitteiden vastaanotosta lisätietoa löytyy sivustolta www.serkierratys.fi

 Vaarallisten jätteiden ja metalliromun maksuton vastaanotto on Otto-keräysautojen lisäksi mahdollinen ympäri vuoden pienjäteasemilla aukioloaikojen mukaisesti. Jokaisessa Itä-Uudenmaan Jätehuollon omistajakunnassa palvelee pienjäteasema, jonne yhtiön alueen asukkaat ja kesäasukkaat voivat tuoda maksutta muun muassa sähkölaitteet, metalliromut, kotien vaaralliset jätteet, risut, haravointijätteet ja puujätteet.

Otto-keräysautojen kierros alkaa Porvoosta 13.5. Loviisassa aloitetaan 20.5., Pornaisissa 24.5. ja Sipoossa 25.5. Kierros päättyy Askolaan 29.5.

Jätteet vastaanotetaan suoraan autoihin eikä jätteitä voi tuoda pysäkkipaikoille etukäteen tai jälkikäteen.

Tarkemmat ohjeet ja pysäkkiajat voi tarkistaa IUJ:n asiakaspalvelusta

puh. 0200 70707, www.iuj.fi tai kaikkiin koteihin jaetusta Kierrättäjä-lehdestä.

 


Viimeksi muokattu
07.12.2018