< Ajankohtaista
12.06.2013

Mielenterveystalo.fi nettipalvelu laajenee myös Porvoon sairaanhoitoalueelle

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) psykiatrian ja tietohallinnon yhteistyönä tuotetussa nettipalvelussa (www.mielenterveystalo.fi) on ajan tasalla olevaa tietoa aikuisten ja nuorten mielenterveysongelmista sekä alueellisista ja valtakunnallisista palveluista, jotka tarjoavat tukea ja hoitoa.

Luotettavasti alueellisiin palveluihin

- Useimmat ihmiset ovat tottuneita internetin käyttäjiä ja netissä on paljon mielenterveysasioihin ja –palveluihin liittyvää tietoa. Tietoa ei kuitenkaan aina löydy helposti, eikä se ole aina edes luotettavaa, toteaa HUS-Tietohallinnon projektipäällikkö Marko Muukka. -Jopa mielenterveysammattilaisen on joskus vaikea hahmottaa, mitä muita terveys-/tukipalveluiden tuottajia alueella toimii. Kansalaisen tai hänen läheisensä voi olla vaikea tietää, mistä lähteä hakemaan apua mielenterveysongelmiin ja mitä kaikkea on tarjolla.

Aikuisten ja nuorten mielenterveystaloihin ei tarvitse kirjautua, vaan tietoa voi hakea täysin nimettömänä. Nettipalvelun toivotaan myös auttavan vaikeiden mielenterveydenhäiriöiden ennaltaehkäisyssä. Tämän vuoksi palvelusta löytyy mm. itseapu-ohjeita ja ohjelmia.

Porvoon sairaanhoitoalueen laajennusprojekti on juuri alkanut ja alueen hoito- ja palvelupaikkatiedot löytyvät nettipalvelusta myöhemmin tänä kesänä. Tietojen keruusta vastaa sairaanhoitaja Aila Alastalo Porvoosta.

Lisätietoa: Marko Muukka, projektipäällikkö HUS-Tietohallinto p.050 427 2049, e-mail: marko.muukka@hus.fi


Viimeksi muokattu
07.12.2018