< Ajankohtaista
27.08.2013

Jätteiden monilokerokeräys laajenee syyskuussa

Uusi monilokerokeräys laajenee kattamaan koko Itä-Uudenmaan Jätehuollon toimialueen. Kierrätystä helpottavan nelilokeroisen astian tilaajia on tällä hetkellä noin 1 000.

Monilokerokeräys on vaihtoehto oman pihan sekajäteastialle. Siinä on omat lokeronsa kartongille, paperille ja sekajätteelle sekä neljäs lokero johon lajitellaan sekä lasi että metalli. Jätteet noutaa nelilokeroinen keräysauto, joka pitää jätteet erillään keräyksen aikana. Sekajäte ohjataan energiahyötykäyttöön ja paperi, kartonki, metalli ja lasi teollisuudelle uudeksi raaka-aineeksi.

- Lokerokeräys on jo aloitettu Sipoossa ja nyt laajennamme sen muihin kuntiin; Askolaan, Loviisaan, Pornaisiin ja Porvooseen. Viikkojen 35 ja 36 aikana toimitamme noin 700 lokeroastiaa uusille asiakkaille, kertoo Itä-Uudenmaan Jätehuollon palvelupäällikkö Tuija Klaus.

Monilokeropalvelua kokeiltiin vuonna 2012 sipoolaisissa omakotitaloissa. Kokeilu toteutettiin tutkimushankkeen yhteydessä Aalto-yliopiston kanssa.

- Tulokset rohkaisivat aloittamaan uuden keräystavan. Yli 80 % tutkimushankkeeseen osallistuneista koki jätehuollon palvelutason parantuneen. Myös kierrätysmateriaalien saanto oli yli kaksinkertainen ekopistekeräykseen verrattuna, kertoo Tuija Klaus.

Monilokerokeräykseen voi vielä liittyä. Jos asuinalueella on vähintään 10 tilaajaa, niin keräys voidaan aloittaa syksyn aikana. Muuten keräys alkaa heti kun tilaajia on tarpeeksi. Keräysastioita on kahta eri kokoa, 360 litraisen astian tyhjennyshinta on 13,94 euroa/tyhjennys ja 660 litraisen 16,53 €/tyhjennys.

Lisätietoa ja tilaukset Itä-Uudenmaan Jätehuollon asiakaspalvelusta 0200 70707, asiakaspalvelu@iuj.fi  tai osoitteesta http://www.iuj.fi/uusi-ekokokeilu-helppo-homma.aspx

www.iuj.fi

Viimeksi muokattu
07.12.2018