< Ajankohtaista
27.08.2013

Ikäihmiset ja omaiset kehittävät uudentyyppistä palvelua yhdessä Sipoon kunnan kanssa

Sipoon kunta testaa lokakuussa Pieni piiri Oy:n videopuhelupalvelua ja jakaa sipoolaisille ikäihmisille 50 tablettitietokonetta. Tavoitteena on rakentaa käyttäjää tukeva verkosto, joka lisää ikäihmisten mahdollisuuksia toimia aktiivisena kuntalaisena kotoa käsin.

Sipoolaiset ikäihmiset saavat kuuden kuukauden ajan testata ja kehittää uudenlaista videopuhelupalvelua. Videopuheluohjelma on suunniteltu ikäihmisille ja sen käyttö ei edellytä tietokoneiden tuntemusta.

Sipoossa on tavoitteena rakentaa ikäihmisten tarpeista lähtevä verkosto. Verkoston välityksellä käyttäjä voi pitää yhteyttä omaisiin, saada vertaistukea, osallistua ryhmäkeskusteluihin tai saada yksityistä konsultointia. Myös kirjasto ja seurakunta osallistuvat hankkeeseen.

Sipoonlahden koululla on hankkeessa aktiivinen rooli ja yhteydenpito ikäihmisiin tulee näkymään niin opetuksessa kuin koulun tapahtumissakin. Koulussa tapahtuvasta toiminnasta vastaavat pääasiallisesti oppilaat itse ja tarkoituksena on muun muassa kannustaa oppilaita vapaaehtoistyöhön.

Jokaisella yli 65-vuotiaalla kuntalaisella on mahdollisuus anoa tablettitietokonetta käyttöönsä, mutta tämä edellyttää videopuhelupalvelun aktiivista käyttöä. Kunta toivoo, että moni omaishoitaja osallistuu hankkeeseen. Omaiset ja ystävät voivat osallistua hankkeeseen omilla tablettitietokoneillaan ja älypuhelimillaan.

Hankkeen hakuaika päättyy 11.9.2013. Yhdyshenkilönä toimii Ida-Lotta Lind, puh. 09 2353 6694, ida.lotta.lind@sipoo.fi. Hankkeesta kiinnostuneille järjestetään tiedotustilaisuus 9.9.2013 klo 17.00 - 18.30 palvelutalo Elsiessä, Jussaksentie 18 K.

Lisätietoja: projektityöntekijä Ida-Lotta Lind, puh. 09 2353 6694, ida-lotta.lind@sipoo.fi


Viimeksi muokattu
07.12.2018