< Ajankohtaista
16.09.2013

Uuden Rosk’n Rollin synty lykkääntyy

Itä-Uudenmaan Jätehuolto Oy:n ja Rosk’n Roll Oy Ab:n fuusio siirtyy. Syy fuusion viivästymiselle on Rosk’n Roll Oy Ab:n yksityisen vähemmistöosakkaan, Peltomaa Lohjan Puhtaanapito Ky:n (0,05 % yhtiön kaikista osakkeista), nostamien Itä-Uudenmaan Jätehuolto Oy:n ja Rosk’n Roll Oy Ab:n yhdistymiseen liittyvien Rosk’n Roll Oy Ab:n yhtiökokouspäätöksiä ja hallituksen päätöstä koskevien kanteiden oikeuskäsittely.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on 11.9.2013 hylännyt kaikki Peltomaa Lohjan Puhtaanapito Ky:n kanteet, mutta oikeuskäsittelyn vuoksi fuusiota ei voida toteuttaa alkuperäisessä aikataulussa 1.1.2014. Fuusion tarkemmasta aikataulusta tiedotetaan erikseen.

Viivästyksestä huolimatta yhtiöt jatkavat fuusiovalmisteluja. Yhtiöt toimivat fuusioon saakka juridisesti erillisinä yhtiöinä, mutta monia käytännön toimintatapoja yhtenäistetään jo nyt.

Itä-Uudenmaan jätehuolto Oy ja Rosk’n Roll Oy Ab ovat kuntien omistamia jätehuoltoyhtiöitä. Yhtiöiden päätehtävänä on omistajien vastuulla olevien jätehuollon palvelutehtävien hoitaminen.

Yhtiöiden kuntaomistajat ovat päättäneet fuusiosta ja allekirjoittaneet asiaa koskevan yhdistymissopimuksen joulukuussa 2012. Fuusioidun yhtiön omistajakunnat ovat läntisellä Uudellamaalla Lohja, Raasepori, Vihti, Hanko, Karkkila, Inkoo ja Siuntio sekä itäisellä Uudellamaalla Porvoo, Sipoo, Loviisa, Pornainen ja Askola. Toimialueen asukasmäärä on 228 000.

Fuusio johtaa samalla Länsi-Uudenmaan ja Itä-Uudenmaan jätelautakuntien yhdistämiseen. Luonnollisesti yhtiöiden yhdistymisen lykkäys siirtää myös jätelautakuntien yhdistymistä.

Rosk’n Roll Oy:n ja Itä-Uudenmaan Jätehuolto Oy:n fuusion syynä ovat asukkaiden jätehuoltopalvelujen turvaaminen, jätteiden hyödyntämisen tehostaminen sekä jätehuollon kehitystyöhön liittyvien taloudellisten riskien vähentäminen.

Uuden yhtiön kotipaikka on kahtena seuraavana kuntavaalikautena Lohja. Hallituksen puheenjohtajana toimisi Porvoon edustaja ja varapuheenjohtajana Lohjan edustaja. Uuden yhtiön nimeksi on tulossa Rosk’n Roll Oy Ab ja toimitusjohtajaksi Jukka Paavilainen, joka on nyt yhtiöiden fuusiojohtajana. Fuusioitavissa yhtiöissä on yhteensä 56 työntekijää.

Lisätiedot medialle: Stig Lönnqvist, toimitusjohtaja, Rosk’n Roll Oy Ab 040 869 8355


Viimeksi muokattu
07.12.2018