< Ajankohtaista
02.07.2015

Älä poimi marjoja tai sieniä Svärdfeltin entiseltä ampumarata-alueelta

Svärdfeltin entisen ampumaradan alueelle pystytettiin tänään varoituskylttejä, koska alueen maaperä on pilaantunut. Marjojen, sieninen tai muiden kasvien poimiminen syötäväksi tältä alueelta ei ole suositeltavaa. Ulkoilua ja liikkumista alueella voi kuitenkin jatkaa entiseen tapaan.

Alue sijaitsee Nikkilän keskustan pohjoispuolisella Norrskogenin ulkoilualueella (kts. sijaintikartta). Elokuussa alueelle pystytetään kaksi suurempaa info-taulua, joista näkee pilaantuneen alueen sijainnin kartalla. Tällä hetkellä lisätiedot löytyvät internetistä osoitteesta www.nikkilankartano.fi/ampumarata. Sivulle on koottu myös raportit alueella tehdyistä maaperäselvityksistä.

Svärdfeltin ampumarata oli käytössä 1960–1980-luvuilla. Alueella ammuttiin pienoiskiväärillä, hirvikiväärillä ja haulikolla. Vuosina 1973–1983 käytössä ollut haulikkorata oli reserviläisten harjoittelupaikka.

Alueen maaperä on ampumatoiminnan vuoksi pilaantunut. Tutkimuksissa alueen maaperästä on löydetty kohonneita ja ohjearvot ylittäviä metallipitoisuuksia, joten alue on tarpeen puhdistaa. Alueen kunnostussuunnittelu on käynnistetty keväällä 2015.


Viimeksi muokattu
07.12.2018