< Ajankohtaista
21.01.2016

Talman koulussa tehdään korjauksia sisäilman laadun parantamiseksi

Talman koulussa Sipoossa on tehty kattavia rakenteiden-, sisäilman ja LVI-tekniikan kuntotutkimuksia. Tutkimusten tulokset ovat nyt valmistuneet.

Tutkimuksissa havaittiin joitakin sisäilmaa heikentäviä tekijöitä. Koulu oli kuitenkin tutkimusten mukaan pääosin kunnossa.

Tutkimusraporteissa suositellaan korjauksia sisäilman laadun parantamiseksi. Kunta tekee kaikki tarvittavat korjaukset. Korjauksilla varmistetaan, että koulu voi jatkaa toimintaansa rakennuksessa turvallisesti ja terveellisesti kunnes Talmaan rakennetaan uusi koulukeskus. Palveluverkkosuunnitelman mukaan uusi sivistyskeskus valmistuisi arviolta 10 vuoden päästä.

Ensimmäiset korjaukset tehdään välittömästi ja laajemmat korjaukset kesällä. Terveysviranomaisten mukaan koulu voi jatkaa toimintaansa nykyisissä tiloissa, eikä väistötiloja tarvita koulun kunnon tai korjaustöiden vuoksi.

Tutkimuksissa käytiin muun muassa läpi koko koulun kaikki rakenteet, jotka voisivat aiheuttaa sisäilmaongelmia. Rakenteista otettiin näytteitä monella eri menetelmällä muun muassa poraamalla. Tutkimukset tekivät TähtiRanta Oy ja WSP Finland Oy.

Koulun henkilökunnalle ja oppilaiden vanhemmille kerrottiin eilen (20.1.) infotilaisuudessa tutkimusten tuloksista ja jatkotoimista.

Lisätiedot:
Kiinteistövastaava Ville-Veikko Lallukka, puh. 09 2353 6936, ville-veikko.lallukka@sipoo.fi.


Viimeksi muokattu
07.12.2018
tagit: koulut