< Ajankohtaista
15.08.2017

Sipoon kunnan torisääntö päivitetty

Sipoon kunnan torisääntö on päivitetty vastaamaan nykyisiä tarpeita. Edelliseen torisääntöön on tehty useita päivityksiä ja tarkennuksia, mm. erillisiin myyntialueisiin ja taksoihin liittyen. Torisäännön tarkoituksena on luoda puitteet torialueilla tapahtuvalle myyntitoiminnalle.

 

Sipoon kunnalla on tällä hetkellä kaksi torialuetta: Nikkilän tori Iso Kylätien varrella ja Söderkullan tori Keskustatiellä. Nikkilän torialueella on 5 vuokrattavaa myyntipaikkaa ja Söderkullan torilla 8 paikkaa. Myyntipaikat tullaan merkitsemään torialueille. Merkitseminen tekee järjestelyistä loogisen ja helpottaa myyjiä paikalle saapuessa. Tällä hetkellä torialueilla ei ole sähkö- tai vesipisteitä eikä erillistä jätehuoltoa.

Uuden torisäännön keskeisimmät periaatteet

Torialueiden ylläpidosta vastaa kunnan katu- ja viheralueet -yksikkö. Toriyhdyshenkilönä toimii katu- ja viheralueet -yksikön hallinnosta vastaava toimialasihteeri. Myyntipaikan voi varata ottamalla yhteyttä toriyhdyshenkilöön.

Myyntipaikkahinnat määräytyvät uudessa torisäännössä seuraavasti:
(4x4 m ruutu)
päiväpaikka 10 €/vrk (sis. alv 24 %)
kuukausipaikka 40 €/kk (sis. alv 24 %)
vuosipaikka 250 €/vuosi (sis. alv 24 %)
Sähkö, vesi ja jätehuolto eivät sisälly myyntipaikkojen vuokrahintoihin.

Päivittäinen torimyyntiaika on klo 7.00–21.00, joka rakennus- ja purkuvaroineen vastaa järjestyslaissa määrättyä yleistä hiljaisuusaikaa.

Jatkossa kummankin torialueen käyttöä tullaan suunnittelemaan yhdessä asukkaiden kanssa. Myynnin lisäksi myös erilaiset tapahtumat ovat osa elävää toritoimintaa. Jos suunnittelet tapahtuman järjestämistä torialueella, voit olla yhteydessä toriyhdyshenkilöön.

Sipoon torikokonaisuus täydentyy tulevaisuudessa kolmannella torialueella Jokilaakson alueelle sijoittuvan Aarretorin valmistuttua. Aarretorin tarkka toteutusajankohta on sidoksissa alueen muun rakentamisen toteutumiseen.

Torisääntö

Lisätietoja:
Monica Jarvis, toimialasihteeri, toriyhdyshenkilö, puh. 09 2353 6805, monica.jarvis@sipoo.fi
Riikka Virta, yhdyskuntamuotoilija, puh. 040 194 4190, riikka.virta@sipoo.fi


Viimeksi muokattu
07.12.2018