Parklunchen var fortsatt populär i Sibbo – Svara på responsenkäten nu

Nu vill vi höra vad du tyckte om parklunchen och arrangemangen kring den. Svara på enkäten via denna länk.

– Att döma av antalet besökare har parklunchen etablerats och fortfarande varit en tjänst som många Sibbobor har saknat. På menyn var soppor och lådrätter, och dagens rätt påverkade besökarantalet. Pyttipanna och makaronilåda var populära denna sommar, berättar kostservicechefen Tiina Soikkeli.

Under sommaren sysselsatte Sysselsättningstjänster i Sibbo kommun sammanlagt 13 ungdomar i servering av parklunch. Under parkluncherna som ordnades av Sysselsättningstjänster var parkerna öppna kl. 10–13. Under lunchtiden ordnade Idrottstjänster, Bibliotekstjänster och Sysselsättningstjänster dagligen även tilläggsprogram, såsom motionsrådgivning, sagostunder, konststunder, såpbubblor och ansiktsmålning.

Gratis mat serverades till alla barn och ungdomar i Sibbo under 18 år kl. 11.30–12, och efter det serverades överskottsmat även till andra familjemedlemmar så länge den har räckt till.

– Responsen har varit positiv, och det nya försöket med tilläggsprogram fick också beröm. Kostservice berömdes också för att laktosfri och glutenfri mat serverades oftare, berättar sysselsättningskoordinator Johanna Ainasoja.

Sysselsättningstjänster i Sibbo kommun serverade parklunch i Nickby och Söderkulla varje vardag under tiden 3.6–2.8.2024. Sibbo kommun bjöd alla barn och ungdomar under 18 år på avgiftsfri lunch i form av soppa eller lådrätt. Parklunchen serverades vid Tasträsk bystuga i Söderkulla och vid på Wessmanhusets gård i Nickby.

Responsenkäten om parklunchen är öppen till 1.9.2024. Kommunen utnyttjar enkätsvaren för framtida tjänster.

Senast uppdaterad 14.08.2024