Uudenmaan 40. Maanpuolustuspäivä Sipoossa 5.10.2024 – paljon nähtävää panssarivaunuista alkaen koko perheelle 

Maanpuolustuspäivä on koko perheen tapahtuma, johon kuuluu muun muassa Kaukokatseinen Mannerheim -elokuvaesitys, kalustonäyttely, paraatikatselmus, ohimarssi ja yleisölle avoin maanpuolustusjuhla. Tapahtuma järjestetään Nikkilän Sydämen alueella ja sen lähistöllä. Tapahtuma on avoinna koko päivän kello 10-16 ja on täysin maksuton.

Päivän valmistelut Sipoossa ovat alkaneet jo vuonna 2022, kun Sipoon Reserviläiset ja Sipoon Reserviupseerit saivat Uudenmaan reservipiireiltä tehtäväkseen järjestää maanpuolustuspäivän. Järjestelyissä on mukana kymmenien vapaaehtoisten lisäksi muun muassa Sipoon kunta, Puolustusvoimat, Poliisi, pelastuslaitos, Sipoon seurakunnat sekä lukuisat maanpuolustukseen ja kokonaisturvallisuuteen liittyvät vapaaehtoisjärjestöt.

Puolustusvoimien kalustonäyttely kootaan Panssariprikaatin, Rannikkoprikaatin ja Kaartin Jääkärirykmentin voimin. Näytteillä on mm. panssarivaunuja, tykistöä ja ohjuksia. Muista viranomaisista paikalla ovat omalla kalustollaan poliisi, tulli, rajavartiolaitos ja pelastuslaitos. Maanpuolustusjärjestöjen esittelypisteillä voi tutustua järjestöjen toimintaan ja tehtäviin. Nähtävää on poikkeuksellisen runsaasti.

Vuonna 2023 maanpuolustuspäivä järjestettiin Karkkilassa, ja Tuusulan vuoro on vuonna 2025. Tapahtumaan voi tutustua tarkemmin osoitteessa www.maanpuolustuspaiva.net ja Facebookissa haulla “Uudenmaan maanpuolustuspäivä”.

Viimeksi muokattu 22.08.2024