Sipoon kunta vuokraa osan Gumbontalosta vuodeksi koulu- ja esiopetuskäyttöön

Gumbontalo sijaitsee Gumbostrandin sataman ja Gumbostrand skolan vieressä Etelä-Sipoossa. Rakennus on esteetön ja hyvässä kunnossa. Sen omistaa Gumbontalo Oy.

Vuokrasopimukseen sisältyvät rakennuksen kahvila-, keittiö- ja saunaosastotilat sekä jo aiemmin kunnan käyttöoikeussopimuksen piiriin kuuluneet liikuntasali pukuhuoneineen ja parvitila. Kahvilatila on tarkoitus ottaa koulun ruokailutilaksi yhdessä parvitilan kanssa. Keittiö otetaan käyttöön ruuan valmistelua ja kuivasäilytystä sekä astiahuoltoa varten, jolloin nämä toiminnot saadaan siirrettyä pois parvelta.

Vuokrasopimuksen tarkoituksena on myös saada enemmän joustavuutta koulun opetukseen uusien tilojen kautta, jolloin voidaan lisätä muun muassa erityisopetusta, oppilashuoltoa ja kerhotoimintaa. Saunaosastoa tullaan käyttämään myös lukuvuonna 2024–2025 esiopetuksen tiloina. Gumbontalo Oy:n omaan käyttöön jää edelleen rakennuksen kuntosalitila pukuhuoneineen ja toimisto.

Jatkosta neuvotellaan

Nyt tehtävä vuokrasopimus liittyy Gumbontalo Oy:n ja Sipoon kunnan välisiin neuvotteluihin, jotka käynnistettiin alkuvuonna 2024. Neuvotteluiden tarkoituksena on löytää molempia osapuolia kannattava pidempiaikainen ratkaisu Gumbontalon jatkolle. Neuvotteluissa on ollut esillä esimerkiksi rakennuksen pitkäaikainen vuokraus.

Nyt solmittava vuokrasopimus antaa lisää aikaa neuvotteluille ja kunnalle aikaa selvittää Gumbontaloon ja sen tulevaan käyttötarpeeseen liittyviä seikkoja. Jos neuvotteluissa päädytään esimerkiksi vuokraamaan rakennus pidempiaikaisesti, tällöin nyt tehtävä määräaikainen vuokrasopimus raukeaa uuden päätöksen astuessa voimaan.

Liikuntasalia voi yhä vuokrata syksyllä Gumbontalo Oy:n kautta

Halukkaat tilavuokralaiset voivat varata liikuntasalia edelleen ilta- ja viikonloppukäyttöön. Liikuntasalin syyskauden 2024 tilavaraukset hoidetaan tuttuun tapaan Gumbontalo Oy:n kautta. Gumbontalo Oy hoitaa myös tilojen hinnoitteluun ja laskutukseen liittyvät asiat. Gumbontalo Oy ei kuitenkaan vuokraa enää kahvila- ja saunatiloja, koska ne muutetaan syksyn aikana koulun käyttötiloiksi.

Kunta tulee määrittelemään nyt loppusyksyn aikana kevätkaudeksi 2025 hallinnassaan olevien Gumbontalon tilojen osalta ilta- ja viikonloppukäytön varauskäytännöt sekä mahdollisen hinnoittelun.  Kunta ei tule irtisanomaan mitään liikuntasalissa jo olevia vakiovuoroja. Kevätkauden ilta- ja viikonloppukäytöstä tiedotetaan tarkemmin loppusyksystä.

Viimeksi muokattu 28.08.2024