Euroopan Liikkujan viikko tulee taas!

Liikkujan viikon tapahtuma to 19.9. klo 18–20 Söderkullassa

Sipoon kunta järjestää maksuttoman koko perheen tapahtuman Söderkullan nuorisotila Pleissin pihalla ja viereisellä Kompassikujan hiekkakentällä (Opintie 6b / Kompassikuja 7). Tapahtuma on osa Eurooppalaista Liikkujan viikkoa.

Ohjelmassa on polkupyörien taitoajorata, keppihevosrata, pihapelejä, makkaranpaistoa ja mukavaa yhdessäoloa. Paikalla vierailee myös Sibbe-susi. Tervetuloa liikkumaan!

Testaa tietosi jalankulun ja pyöräilyn liikennesäännöistä!

Jalan ja pyöräillen -visa haastaa sinut jalankulkuun ja pyöräilyyn liittyvissä kysymyksissä. Testaa visassa osaamisesi ja haasta myös muut mukaan! Visaan 22.9. mennessä osallistuneiden kesken arvotaan muumimukeja.

Visaan pääset linkistä: bit.ly/jalanjapyoraillen . Visa on myös täytettävissä Nikkilän ja Söderkullan kirjastoissa paperisena versiona.

Kunta jakaa heijastimia

Liikkujan viikon ajan Sipoon kouluissa ja SipooInfo-palvelupisteissä jaetaan heijastimia. Heijastin lisää jalankulkijan ja pyöräilijän turvallisuutta liikenteessä.

Euroopan liikkujan viikko on järjestetty vuodesta 2002 lähtien

Liikkujan viikko järjestetään yhteistyössä kunnan eri toimialojen kanssa. Tapahtumien järjestävinä tahoina toimivat liikunta- ja nuorisopalvelut sekä yhdyskunnan ja ympäristön toimiala.

Euroopan Liikkujan viikkoa vietetään vuosittain syyskuussa, 16.–22.9. Viikolla kannustetaan ihmisiä pohtimaan omia arjen liikkumisvalintoja ja niiden vaikutuksia ympäristöön, yhteiskuntaan ja terveyteen. Liikkujan viikko on erinomainen tapa nostaa liikkumisen kestävyyttä ja taloudellisuutta esiin myös työyhteisöissä ja kouluissa. Teemaviikko päättyy perinteeksi muodostuneeseen Auton vapaapäivään 22.9.

Lisää tietoa Euroopan Liikkujan viikosta: http://www.liikkujanviikko.fi/

Viimeksi muokattu 05.09.2024