Sipoon kunta lahjoittaa avustuspisteen tuotteet ja tavarat Ukrainaan – Avustuspisteen toiminta lakkautetaan

Sipoon kunnan ylläpitämän pakolaisten avustuspisteen toiminta loppuu. Avustuspiste on viimeistä kertaa avoinna perjantaina 13.9.2024, jolloin lahjoituksia voi tuoda klo 8.30–14. Lisäksi avustuspiste on vielä avoinna normaaliin tapaan tänään tiistaina 10.9.2024.

Avustuspisteen toiminta päätettiin lakkauttaa avuntarpeen muututtua Sipoossa hätäavusta ylläpitävään tilanteeseen. Vielä vuonna 2023 lahjoituksia haki avustuspisteeltä keskimäärin 60–90 ihmistä viikoittain, mutta tänä vuonna kävijöiden määrät ovat laskeneet 10–15 lahjoitusten hakijaan viikkotasolla.

– On havaittavissa, että tarvittavan hätäavun määrä on laskenut merkittävästi ukrainalaisten maassa olon vakiinnuttua ja uusien pakolaisten määrän vähennyttyä. Kävijät ovat silmämääräisesti tarkasteluna usein samoja, ja asiakkaiden tarpeet ovat muuttuneet ensihetkien hätäavusta ylläpitävään tilanteeseen, kertoo työllisyyspäällikkö Henna Piilo.

Tiettävästi Sipoon kunnan avustuspiste on ollut Suomen ainoa kuntavetoinen vastaavaa toimintaa tarjoava palvelu. Avustuspiste perustettiin vanhaan Kuntalaan vuonna 2022. Taustalla oli Venäjän Ukrainaan kohdistaman hyökkäyssodan aiheuttama pakolaisten tulo Suomeen, ja sen myötä kasvanut hätäavun tarve. Pääosin avustuspisteeltä ovat hakeneet lahjoituksia Ukrainasta sotaa paenneet ja muut pakolaisina Suomessa olevat ihmiset.

Lahjoitukset kuljetetaan suoraan Ukrainaan

Avustuspisteeseen lahjoitetut tuotteet ja tavarat annetaan vietäväksi Ukrainaan Keravan kaupungin ja IRR-TV medialähetysjärjestön organisoimaan lahjoituskuljetukseen. Kuljetus lähtee Suomesta Ukrainaan syyskuun loppupuolella.

Tavarat ja tuotteet kuljetetaan Ukrainaan apua tarvitseviin kohteisiin ja sodasta kärsineille ihmisille. Lahjoituskuljetuksen kohteiden valinnassa on kiinnitetty erityistä huomiota lasten tarpeisiin Ukrainassa.

-Avustuspisteeseen annetut lahjoitukset menevät Ukrainassa suureen avuntarpeeseen. Haluamme kiittää lämpimästä kaikkia lahjoittajia, Piilo sanoo.

Viimeksi muokattu 10.09.2024