Platser där svenskspråkig förskoleundervisning ska anordnas i södra Sibbo är under fundering – Kom och berätta för oss din åsikt i invånarmötet den 1 oktober

Organiseringsansvaret för den kommunala förskoleundervisningen överförs i Sibbo från utbildningssektorn till sektorn för småbarnspedagogik fr.o.m. 1.8.2025. Avsikten är till följd av detta att bildningsutskottet beslutar denna höst om de framtida platserna där den svenskspråkiga förskoleundervisningen anordnas i södra Sibbo.

En bedömning av konsekvenser för barn görs om de olika platsalternativen och vi hör invånarna om de olika alternativen för beslutsfattandet. De olika alternativen presenteras för invånarna i invånarmötet och önskan är att höra deras åsikter angående de eventuella platserna för anordnandet av svenskspråkig förskoleundervisning i södra Sibbo.

Välkommen till invånarmötet tisdagen den 1 oktober kl. 18–19.30 i Miili (skolbyggnaden, Söderkulla skolväg 7). Kom med och hör om platserna för anordnandet av förskoleundervisning, berätta din åsikt och påverka således beslutsfattandet. Tillställningen är tvåspråkig.

Om du inte kan delta på plats kan du senare berätta din åsikt för oss via webbenkäten. Efter tillställningen publicerar vi en enkät på sibbo.fi, och även via den kan Sibboborna berätta sina åsikter för beslutsfattandet.

Senast uppdaterad 10.09.2024