Sipoo kerää kyselyllä tietoa yläkoululaisten hyvinvoinnista Planet Youth -prosessiin

Kyselyllä kartoitetaan sekä hyvinvointia tukevia ja päihteiden käytöltä suojaavia tekijöitä, että hyvinvointia heikentäviä ja päihteiden käytölle altistavia riskitekijöitä nuorten kasvuympäristöissä. Oppilaat vastaavat online-kyselyyn anonyymisti sähköisesti, eivätkä oppilaiden vastaukset tule esimerkiksi koulun tai opettajien tietoon.

Kyselytulosten pohjalta valitaan toteutettavia toimenpiteitä

Kyselyn tulosten perusteella on tarkoitus valita Sipoon Planet Youth -prosessiin sellaisia painopisteitä ja toimenpiteitä, joilla voidaan vastata sipoolaisten nuorten tarpeisiin sekä edistää sipoolaisten lasten ja nuorten hyvinvointia pitkäjänteisesti.

Kunta saa kyselyn tulokset ja analyysit käyttöönsä Planet Youthilta joulukuussa. Niitä käsitellään alkuvuodesta ja tietojen pohjalta valitaan painopisteitä ja toimenpiteitä ensi vuoden aikana.

Pitkäaikainen ja ennaltaehkäisevä osa hyvinvoinnin edistämistä

Planet Youth -prosessin tarkoituksena on luoda kokonaisvaltainen Sipoon malli lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseen. Siinä käytetään valmista Planet Youth -lähestymistapaa.

Planet Youth -prosessi pohjautuu Islannissa kehitettyyn ennaltaehkäisevän työn malliin, jossa huomioidaan koko yhteisö sekä lasten ja nuorten keskeiset kasvuympäristöt: perhe, koulu, vapaa-aika ja ikätoverit. Malli perustuu tutkittuun tietoon, ja se on käytössä ympäri maailmaa. Planet Youth tähtää pitkäaikaiseen ennaltaehkäisevään työhön, ja kunnalla on viisivuotinen sopimus Planet Youthin kanssa.

Planet Youth -prosessi on yksi osa lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämistä Sipoossa ja sen rinnalla kunta jatkaa lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämistä myös muutoin. Lasten ja nuorten hyvinvointia edistetään esimerkiksi peruspalveluissa ja erilaisten toimintamallien avulla niin varhaiskasvatuksessa, kouluissa, nuorisopalveluissa kuin muissakin kunnan toiminnoissa. Lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistäminen on siis koko kunnan ja yhteisön yhteistä työtä.

Tervetuloa Nikkilän markkinoille kuulemaan lisää

Kunnan hyvinvoinnin edistämisen tiimi on mukana Nikkilän markkinoilla sunnuntaina 29.9. klo 10–14. Kerromme markkinapisteellämme lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämisen Sipoon mallista ja myös muutoin työstä, jota tehdään sipoolaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi.

Tule käymään pisteellämme kuulemassa lisää. Markkinoista saat tietoa Sibbo Ungdomsförbund SUFin verkkosivuilta tästä linkistä.

Lisätietoa Planet Youth -prosessista saat sipoo.fi:stä tästä linkistä.

Viimeksi muokattu 16.09.2024