< Ajankohtaista
14.01.2020

Sipoon kunnan kulttuuripalkinto 2019

Vuoden 2019 kulttuuripalkinto jaettiin tänään (14.1.2020) Sipoon kunnan järjestämässä Topelius-tapahtumassa Nikkilän kirjastolla. Kulttuuripalkinnon luovutti tilaisuudessa vapaa-ajanjaoston puheenjohtaja Tom Sundbäck.

Palkinto on jaettu vuodesta 1983 alkaen ja sen vastaanottajina on ollut niin yksityishenkilöitä kuin sipoolaista kulttuurielämää edistäneitä organisaatioita ja yhteisöjä. Vapaa-ajan jaosto päätti kokouksessaan 3.12. myöntää vuoden 2019 kulttuuripalkinnon, arvoltaan 1500 euroa, tekstiili- ja kuvataiteilija Raija Jokiselle.

Jaoston perustelut:

Tekstiili- ja kuvataiteilija Raija Jokinen on lähes kolmenkymmen vuoden ajan näyttävästi ja omalla erityisellä tyylillään yhdistellen eri materiaaleja, kuten tekstiiliä ja paperia, esiintynyt lukuisissa näyttelyissä kotimaassa ja eri puolilla maailmaa. Hänen teoksissaan näyttäytyy usein ihmishahmoja yhdistettynä luontoaiheisiin tai nonfiguratiivisiin sommitelmiin. Teokset ovat herkkiä ja koskettavia.

”Visualisoin arkipäiväisiä tuntemuksia ja niiden liittymistä emotionaaliseen ja fyysiseen ympäristöömme. Teoksissani esiintyy usein ihmishahmoja, luonnonaiheita tai abstrakteja sommitelmia. Käytän materiaalinani pääasiassa pellavakuitua ja työstän sitä menetelmillä, jotka pohjaavat paperin ja tekstiilin valmistustapoihin. Herkästä ilmeestään huolimatta teokseni ovat kestäviä ja siten julkisiin tiloihin sopivia, mikä on todentunut useissa kohteissa, joihin teoksiani on hankittu. Olen saanut palkintoja ulkomaisista näyttelyistä ja muun muassa Uudenmaan läänin taidepalkinnon 2015.” –Raija Jokinen

Kuva: Unen pinta (2015)


Viimeksi muokattu
14.01.2020
tagit: kulttuuri