< Ajankohtaista
10.06.2020

Pysäköintijärjestelyt ovat muuttuneet Kalkkirannassa

Pysäköintijärjestelyt ovat muuttuneet Kalkkirannassa
Uudenmaan ELY-keskus ja Sipoon kunta ovat uudistaneet pysäköinnin järjestelyt Kalkkirannassa toukokuun lopussa 2020.

Liikennemerkit asetettiin maastoon toukokuun lopussa. Satama-alueen (P2) pysäköinti muuttuu kiekolla rajoitetuksi pysäköinniksi. Pitkäaikaiseen pysäköintiin on mahdollisuus n. 300 metrin päässä rannasta (P1). Muuttuneista järjestelyistä tiedotetaan Kalkkirannantiellä sekä Kalkkirannassa liikennemerkein ja tiedotustauluin.

Satama-alueen pysäköintipaikat (P2) on tarkoitettu lyhytaikaiseen pysäköintiin. Pysäköintikiekon käyttövelvollisuus on joka päivä klo 9-21. Pysäköidä voi enintään 3 h ajaksi. Pysäköintiin tarkoitetut paikat on merkitty, eikä esimerkiksi pysäköinti osittain jalkakäytävällä ole enää sallittua. Pidempiaikainen pysäköinti on mahdollista n. 300 metriä ennen satamaa sijaitsevalla yksityisellä pysäköintialueella (P1) tuntiperusteisesti, kolmeksi vuorokaudeksi tai koko kauden kattavaa maksua vastaan.

Kartta, jossa näkyy pysäköintialueet P1 ja P2.

Kalkkirannan satama-alueen pysäköintiä tulee valvomaan Sipoon ja Keravan yhteistyössä järjestämä pysäköinninvalvonta. Pidempiaikaisen pysäköintialueen valvonnasta vastaa yksityinen pysäköinninvalvontayritys. Väärinpysäköinti johtaa pysäköintivirhemaksuun.

Väärinpysäköinti on ollut pitkään ongelma Kalkkirannassa. Ajoittain tie ja kääntöpaikka ovat olleet tukossa linja-autoilta, tavarantoimituksilta ja jopa hälytysajoneuvoilta. Kalkkirannasta liikennöi yhteysalus, jonka varassa saaristossa on asukkaita, mutta myös vierailijoita ja veneilijöitä. Ongelmaa ovat olleet yhdessä ratkaisemassa valtio, kunta, alueen asukkaat ja yrittäjät. Pysäköinnin aikarajoituksilla ja valvonnalla tähdätään siihen, että Kalkkirannan alue on jatkossakin toimiva ja turvallinen kaikille osapuolille.

Lisätiedot:

info@sipoo.fi 
puh. 09 23 531


Viimeksi muokattu
30.06.2020