< Ajankohtaista
23.06.2020

Sipoon kunta lisää polkupyörien liityntäpysäköintiä Söderkullassa

Sipoon kunta lisää polkupyörien liityntäpysäköintiä Söderkullassa
Sipoo rakennuttaa Söderkullan keskustan bussipysäkin yhteyteen 20 uutta polkupyörien liityntäpysäköintipaikkaa. Kohteessa on nykyisellään 27 paikkaa ja alueen nykyinen liityntäpyöräpysäköintikapasiteetti on osoittautunut ajoittain riittämättömäksi. Lisäksi Pähkinälehtoon Uuden Porvoontien ja Graniittitien risteykseen tehdään uusi polkupyörien liityntäpysäköintipaikka 20:lle pyörälle. Paikat rakennetaan bussipysäkin yhteyteen. Samassa yhteydessä parannetaan myös pysäkkialueita. Rakentaminen alkaa kesällä.

Lisäämällä liityntäpysäköintiä voidaan helpottaa ja kasvattaa julkisen liikenteen käyttöä. Liityntäpysäköinti on joukkoliikenteen asiakkaille tarkoitettu pysäköinti lähellä asemia tai pysäkkejä. Pyörän tai auton voi jättää parkkiin, ja jatkaa matkaa joukkoliikennevälineellä.

Söderkullan liityntäpyöräpysäköintiä vahvistamalla on mahdollista parantaa keskeisten bussireittien saavutettavuutta kestävästi. Söderkullasta on suorat joukkoliikenneyhteydet muun muassa Helsingin Kamppiin, Pasilaan, Itäkeskukseen, Porvooseen ja Nikkilään. Lisätietoa liityntäpysäköinnistä ja pysäköintiin varattujen alueiden sijoittumisesta Helsingin seudulla saat HSL:n sivuilta: https://www.hsl.fi/liityntäpysäköinti

Valtionavustus kattaa osan kustannuksista

Sipoon kunta onnistui Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin kävelyn ja pyöräilyn investointiavustushaussa vuonna 2019 ja saa hankkeen rahoittamiseen valtionavustusta enintään 28 520 euroa Traficomilta. Avustus kattaa noin puolet rakentamisen kustannuksista.

Traficom jakaa kunnille valtionavustusta kävelyn ja pyöräilyn edistämiseen. Valtionavustuksella parannetaan kävely- ja pyöräilymahdollisuuksia kaupunkien ja kuntien katuverkoilla. Traficom myönsi vuoden 2019 investointiohjelman hankehaussa tukea koko maassa yhteensä 12 hankkeelle.

Lue lisää hankkeesta Sipoo rakentaa ja kehittää -sivulta.

Pyöriä pysäköintynä pyöräkatokseen Söderkullassa


Viimeksi muokattu
23.06.2020