< Ajankohtaista
29.06.2020

Sipoon Pilvijärven uimarannan veden bakteeripitoisuudet taas normaalit – uinnille ei enää rajoituksia

Sipoon Pilvijärven uimarannalta 26.6.2020 otetussa vesinäytteessä ulosteperäisten bakteerien määrä oli taas sallituissa rajoissa. Näin ollen suositus uimisen välttämisestä on päättynyt ja rannalla voi taas uida tavalliseen tapaan. Tulokset valmistuivat tänään 29.6.2020.

Pilvijärven uimarannalle annettiin perjantaina 26.6.2020 suositus välttää uimista veden kohonneiden suolistobakteeripitoisuuksien vuoksi. Suolistobakteerien runsas esiintyminen voi olla merkki siitä, että myös tautia aiheuttavia mikrobeja esiintyisi vedessä normaalia enemmän.

Rannalla ei havaittu näytteenottojen yhteydessä mitään tavallista poikkeavaa. Helteiden vuoksi rannan käyttö on ollut tavanomaista suurempaa.

- Uimarannalla voi siis jälleen uida normaalisti. Nyt, kun uimarannoilla on paljon ihmisiä kerralla, on hyvin tärkeää kiinnittää huomiota muuhun hygieniaan, etteivät sairaudet pääse leviämään. Sairaana tai vatsaoireisena ei uimarannalle tule mennä. Vessakäynnin jälkeen kädet tulee pestä, mutta muualla kuin uimavedessä, samoin vaippaikäisten pyllyt, ympäristöterveydenhuollon palvelupäällikkö Tiina Tiainen muistuttaa.

Näytteiden tuloksista ja veden uimakelpoisuudesta tiedotetaan ympäristöterveydenhuollon internetsivulla osoitteessa www.porvoo.fi/uimavesi: Veden laadun valvonta rannoilla (excel-taulukko). Mahdollisista muutoksista suositukseen tiedotetaan myös Sipoo.fi:ssä.

Uimarantojen viranomaisvalvonta kesällä 2020

Ympäristöterveydenhuolto valvoo yleisten uimarantojen veden laatua Askolassa, Lapinjärvellä, Loviisassa, Pornaisissa, Porvoossa ja Sipoossa. Rannan ylläpitäjä vastaa uimarannan siisteydestä ja turvallisuudesta.

Uimavedestä tutkitaan ulosteperäiset bakteerit. Näytteenoton yhteydessä tarkastetaan rannan yleinen siisteys ja sinilevätilanne. Uimavesinäytteiden tulokset ja sinilevähavainnot ovat nähtävillä uimarantojen ilmoitustauluilla ja ympäristöterveydenhuollon nettisivuilla.

Uimarantojen käyttäjät voivat ilmoittaa havainnoista terveydensuojeluun sähköpostitse osoitteeseen ymparistoterveydenhuolto@porvoo.fi tai puhelimitse päivystävälle terveystarkastajalle arkisin klo 9-12 puh. 040 168 8844.


Viimeksi muokattu
29.06.2020
tagit: liikunta