< Ajankohtaista
06.07.2020

Sipoon Juhlatalon sisäilmatutkimuksessa havaitut epäkohdat korjataan kesän aikana

Sipoon Juhlataloon keväällä tehdyssä sisäilmatutkimuksessa on havaittu muutamia epäkohtia, joita korjataan viimeistään kesän aikana. Osa epäkohdista on jo korjattu. Juhlataloon tehtiin sisäilmatutkimus, koska tilassa toimivan Jokipuiston koulun henkilökunnasta ja oppilaista muutama on oireillut tilassa.

Juhlatalon sisäilmatutkimuksissa otetut näytteet olivat kunnossa kuitujen ja haihtuvien orgaanisten yhdisteiden osalta. Myös kaikkien tilojen sisäilman bakteeripitoisuudet olivat alle ohjearvojen. Sen sijaan sisäilman mikrobinäytteissä todettiin epäily epätavanomaisesta mikrobilähteestä, jonka lähteeksi epäiltiin ulkoseinien raitisilmaventtiileitä. Rakennuksen tilat todettiin liian alipaineisiksi ilmanvaihdon osalta, ja maan alla olevassa kellarikerroksessa havaittiin jonkin verran kohonnutta kosteutta.

Osa havaituista epäkohdista on jo korjattu ja korjauksia tehdään lisää vielä tämän kesän aikana. Kaikki raitisilmaventtiilit on jo puhdistettu ja desinfioitu. Köynnöskasvit on poistettu ulkoseiniltä. Ilmanvaihto on säädetty toimimaan oikein. Rakennuksen ala- ja yläpohjasta tullaan poistamaan sinne kuulumattomat asiat ja vanhat tavarat. Juhlataloon on tilattu myös tutkimussuunnitelma mahdollisista jatkotutkimuksista.

Jokipuiston koulu on käyttänyt Juhlatalon tiloja väistötiloina varsinaisen koulun peruskorjauksen ajan. Koulurakennuksen uudemman osan, eli liikuntasalin puolen, korjaukset valmistuvat nyt heinäkuussa 2020. Tämän jälkeen siellä säädetään vielä ilmanvaihtoa, tehdään siivousta ja tarkistusmittauksia. Juhlatalolla tulevana syksynä työskentelevät oppilaat ja henkilökunta muuttavat korjattuun osaan viimeistään syyslomalla 2020.


Viimeksi muokattu
06.07.2020
tagit: koulut