< Ajankohtaista
25.08.2020

Sipoon koulukuljetusperiaatteita on muutettu vaarallisten teiden luokituksen osalta – Tarkista lapsesi koulutie ja hae tarvittaessa koulukuljetusta

Sipoon kunnan perusopetuksen koulukuljetusperiaatteita on muutettu. Kouluteiden turvallisuusluokitukset määritellään Sipoossa nyt Koululiitu-ohjelman suositusten mukaan. Muutoksen myötä oppilas, jolla ei ole aiemmin ollut oikeutta koulukuljetukseen, saattaakin nyt saada kuljetuksen omaan lähikouluun. Huoltaja tarkistathan sipoo.fi:ssä julkaistusta kartasta lapsesi koulutien luokitus ja haethan tarvittaessa oikeutta koulukuljetukseen.

Pääset tarkastelemaan karttaa kouluteiden turvallisuusluokituksista tämän tekstin alta ja kunnan verkkosivuilta tästä linkistä.

Muuttuneiden koulukuljetusperiaatteiden mukaan Sipoon kunta myöntää perusopetuksessa olevalle oppilaalle koulukuljetuksen omaan lähikouluun, jos

  • oppilaan koulumatka on yli 5 km tai
  • oppilas on vuosiluokkien 1-3 oppilas ja hänen koulumatkansa on yli 3 km tai
  • oppilas on vuosiluokkien 1-9 oppilas ja hänen koulumatkallaan on Koululiitu -ohjelman mukaan vaaralliseksi luokiteltu tieosuus

Jos kartan perusteella vaikuttaa siltä, että lapsesi tarvitsee kuljetusta lähikouluun vaarallisen tien perusteella, täytä koulukuljetushakemus. Pääset täyttämään koulukuljetushakemusta tästä linkistä. (Huom! Hakemusta päivitetään parhaillaan, mutta se on silti käytettävissä). Kun olet täyttänyt hakemuksen, käsittelee kunta sen ja tekee sen perusteella ratkaisun lapsesi mahdollisesta oikeudesta koulukuljetukseen.

Kun ratkaisu on tehty, annetaan se tiedoksi huoltajalle Wilmassa. Kirjaudu Wilmaan selaimen kautta ja katso kohta ”Hakemukset ja päätökset”. Ratkaisu annetaan tiedoksi kyseisessä kohdassa, kunhan se on tehty.

Sipoon sivistysvaliokunta muutti Sipoon kouluteiden turvallisuusluokituksia Koululiitu-ohjelman suositusten mukaiseksi kokouksessaan 17.8.2020. Asiasta on tiedotettu huoltajia myös Wilmassa.

-Koululiitu-ohjelman käyttöönoton myötä erityisesti pienimpien koululaisten koulumatkojen vaarallisuuden arviointi tarkentui. Lisäksi koulumatkaetuus kuuluu myös perusopetuksen valmistavaan opetukseen osallistuville oppilaille. Tehdyt muutokset eivät poista keneltäkään oppilaalta jo myönnettyä koulumatkaetuutta, ne säilyvät nykyisellään, sivistysjohtaja Jukka Pietinen toteaa.

Lisätietoja:
Osastosihteeri Katja Eloranta, katja.eloranta@sipoo.fi, puh. 040 191 4289, koulukuljetukset@sipoo.fi

Kartta teiden riskiluokista Sipoossa

Kartassa teiden riskiluokat on merkitty väreillä oppilaan luokkatason mukaan. Vihreillä teillä koulukuljetusta ei katsota tarvittavan minkään luokkalaisille oppilaille, jotka kulkevat tietä pitkin. Tien värin kohdalla oleva selite kertoo, minkä luokkalaisille oppilaille ja mitä luokkaa alemmalla luokalla oleville oppilaille tie on katsottu vaaralliseksi, jos oppilas kulkee kouluun kyseistä tietä pitkin. Vaalean siniset tiet on katsottu vaarallisiksi 1.luokkalaisille, mutta ei muilla luokka-asteilla oleville oppilaille. Puolestaan esimerkiksi ruskealla värillä merkityt tiet on katsottu vaarallisiksi 4. luokkalaisille ja sitä alempien luokkien oppilaille (eli myös 1.-3. luokkalaisille).

Teiden ylitysten vaarallisuudet luokitellaan erikseen. Värikoodit kertovat nimenomaan tietä pitkin kulkemisen turvallisuudesta, eivätkä koske tien ylityksiä.

Jos ette voi lukea karttaa jonkin toimintaesteen vuoksi, voitte tiedustella lapsenne koulumatkan tieluokituksia osastosihteeri Katja Elorannalta (katja.eloranta@sipoo.fi, puh. 040 191 4289, koulukuljetukset@sipoo.fi).


Viimeksi muokattu
25.08.2020
tagit: koulut