< Ajankohtaista
28.05.2013

Jättiputki sekä muut vieraslajit tutuiksi Vieraslaji-iltapäivässä

Sipoon kunta sekä ja Metsähallitus järjestävät yhdessä Vieraslaji-iltapäivän torstaina 6.6.2013 klo 15–18 Brobölen padolla Hindsbyssä.

Vieraslajit ovat Suomen luontoon kuulumattomia lajeja, jotka ovat levinneet ympäristöön ihmisen mukana uhaten alkuperäisen luonnon monimuotoisuutta. Vieraslajien leviämisen seurauksena voi ekologisen haittojen lisäksi esiintyä terveydellisiä, esteettisiä ja taloudellisia haittoja.

Sipoon kunnan Katu-ja viheralueyksikkö ja Metsähallitus järjestävät yhdessä Vieraslaji-iltapäivän torstaina 6.6.2013 klo 15–18 Brobölen padolla, Sipoon Hindsbyssä (kartta). Iltapäivän aikana kerrotaan vieraslajeista, mitä haitalliset vieraslajit ovat ja miksi niiden leviämistä tulisi hillitä. Lisäksi annetaan tietoa ja käytännön vinkkejä näiden haitallisten vieraslajien torjuntaan. Paikan päällä on myös mahdollisuus tutustua jättiputkikasvustoon ja kysellä keinoja kasvuston hävittämiseen.

Paikalla ovat suunnittelija Päivi Leikas ja luontovalvoja Matti Hyhkö Metsähallituksesta sekä puutarhuri Mari Kosonen Sipoon kunnasta kertomassa vieraslajeista ja vastaamassa kysymyksiin. Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin.

Lisätietoja tilaisuudesta antaa  puutarhuri Mari Kosonen mari.kosonen@sipoo.fi puh 09 2353 6878

Tervetuloa!


Viimeksi muokattu
17.01.2014