< Ajankohtaista
15.01.2014

Sipoon kirjastoissa monipuolinen kulttuurikevät

Sipoon kirjastot tarjoavat keväällä 2014 monipuolista kulttuuriohjelmaa sekä aikuisille että lapsille.

Sipoon pääkirjastossa järjestetään Stan Saanila talkshow kolmena tiistai-iltana (4.3., 8.4., 6.5.). Silloin kaikille tuttu sipoolainen Saanila kutsuu muita tunnettuja ihmisiä kirjastoon juttuseurakseen.

Södiksen Aulaklubi jatkuu Söderkullan kirjastossa. Kevään teemana on Naiskuvia. Vieraiksi saapuvat Sanna Tahvanainen (ke 26.2.), Pauliina Rauhala (ke 16.4.) ja mahdollisesti kolmas yllätysvieras.

Kirjastot tarttuvat myös luontoon ja koiriin. Söderkullan kirjastossa järjestetään helmikuussa luontoilta (ke 12.2.) ja pääkirjastossa huhtikuussa koko perheen koira-aiheinen tapahtuma Hurttahuilinat (la 26.4.).

Lasten uutuus: Mini-Kirlittan

Lapsiperheiden suositut Kirlittan-kulttuurilauantait jatkuvat pääkirjastossa (Topeliussalissa) ja tällä kertaa Kirlittan vierailee myös Söderkullassa.

Keväällä järjestetään neljä kulttuurilauantaita: la 8.2. Viirun syntymäpäivät (Vantaan teatteri), la 1.3. Kirlittan Goes Söderkulla: Satu Sopanen ja Tuttiorkesterin pojat, la 29.3. Tanssiva klovni (Tero Lehtimetsä) ja la 10.5 FlipFlop (uutta suomenruotsalaista lastenmusiikkia). Kirlittanin esityksiin on vapaa pääsy, mutta Söderkullan esitykseen jaetaan kirjastoissa etukäteen 150 vapaalippua.

Tämän lisäksi järjestetään Mini-Kirlittan kahtena keskiviikkona: ke 9.4 Pihlajan lasten seikkailut (nukketeatteria, paikka: Sipoon pääkirjaston kahvila), ke 23.4. Rödluvan (Punahilkka, Unga Teatern, paikka: Söderkullan kirjasto).

Mini-Kirlittan tarjoaa kulttuuriesityksiä pinemmälle yleisölle. Jokaiseen esitykseen jaetaan kirjastoissa 60 vapaalippua.

Lapsille järjestetään keväällä myös runokylpylä- ja babypoesiryhmiä, satutunteja suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi (uutuus!), elokuvaesityksiä ja koululaisten sanataidepajoja ruotsiksi yhteistyössä Sydkustens Landskapsförbundetin kanssa.

Lisätietoja: erikoiskirjastonhoitaja Malin Hollmén, malin.hollmen@sipoo.fi, 09 2353 7024.


Viimeksi muokattu
15.01.2014