< Ajankohtaista
11.08.2014

Sipoon bussiliikenne

Bussien linjanumerot, reitit ja aikataulut ovat muuttuneet 11.8.2014.

Pohjolan Liikenne ajaa 11.8.2014 lähtien useimmat Sipoon bussivuorot HSL:n ja Uudenmaan ELY-keskuksen tilaamana ostoliikenteenä. Ensi talvena yhtiö ottaa useilla linjoilla käyttöön matalalattiabussit.

-Aikataulutiedot ja muut liikennetiedot löytyvät Helsingin Seudun liikenteen nettisivuilta.
-Sipoon kunnan joukkoliikennesivuilla on myös mahdollisuus antaa palautetta bussiliikenteestä Sipoossa.  
-Infoesite Sipoon bussiliikenteestä 
-Uudenmaan ELY-keskuksen asiakastiedote linja-autoliikenteen muutoksista 1.7.2014 alkaen


HSL:n kertaliput

HSL:n kertaliput on otettu Sipoossa käyttöön 11.8.2014. HSL-alueen ulkopuolelle suuntautuvilla matkoilla Matkahuollon kertalipputaksa jää yhä voimaan. HSL:n matkakorttia voi jatkossakin käyttää useimmissa busseissa matkoilla Sipoossa tai Sipoosta länteen. Muita lipputuotteita voi käyttää ostoliikenteessä Sipoon ja Porvoon, Pornaisten tai Järvenpään kuntarajan ylittävillä matkoilla. Liikennöitsijöiden järjestämässä liikenteessä käyvät liikennöitsijöiden hyväksymät lipputuotteet.

Enemmän vuoroja, enemmän vaihtoja

Elokuussa bussivuorojen määrä kasvaa useilla reiteillä. Useammat vaihdot mahdollistavat toimivan ilta- ja viikonloppuliikenteen järjestämisen taloudellisesti kestävällä tavalla. Talman ja Eriksnäsin asukkaiden bussiyhteydet paranevat huomattavasti, mutta bussivuorojen määrä lisääntyy myös muualla, esim. Gumbostrandin, Kalkkirannan ja Spjutsundin (Kitön) bussivuorojen osalta. Valitettavasti joissakin paikoissa vuorotarjonta heikkenee, esim. Jokivarrentien ilta- ja viikonloppuliikenne päättyy.

Vuorotarjonta monipuolistuu taajamissa

Nikkilästä ja Söderkullasta voi 11.8.2014 lähtien matkustaa vaihtoehtoisilla tavoilla pääkaupunkiseudulle. Maanantaista perjantaihin Nikkilästä pääsee Helsingin keskustaan sekä suoraan että Keravan kautta (Helsingistä klo 20.00 jälkeen ja Nikkilästä klo 18.55 jälkeen vain Keravan rautatieaseman kautta). Nikkilän ja Helsingin keskustan väliset viikonloppuyhteydet muuttuvat vaihdollisiksi Keravan rautatieaseman kautta (perjantain ja lauantain sekä lauantain ja sunnuntain välisinä öinä kulkevaa yöbussivuoroa lukuun ottamatta), mutta vuorojen määrä kasvaa huomattavasti.

Söderkulla saa oman liityntälinjan 841, joka alkaa kulkea 20–60 minuutin välein Neiti Miilin terminaalista (Sipoonlahden koulu) Itäkeskukseen, jossa voi vaihtaa muihin busseihin tai metroon. Yöbussi 841N alkaa liikennöidä Rautatientorin ja Söderkullan välillä perjantai- ja lauantaiöisin. Lisäksi Porvoosta tulevat bussivuorot kulkevat Uutta Porvoontietä Söderkullan ja Itäkeskuksen kautta Helsingin keskustaan. Suunnitteilla on myös Porvoosta Söderkullan, Viikin ja Pasilan kautta Helsingin keskustaan, osittain moottoritietä kulkevia vuoroja.

Helsingin keskustassa Pohjois- ja Keski-Sipoon bussit lähtevät Rautatientorilta, Etelä-Sipoon bussit Kampin kaukoliikenneterminaalista.

Anna palautetta!

Palautetta uusista reiteistä ja aikatauluista voitte antaa sähköpostilla osoitteessa palaute.bussit@sipoo.fi

Palaute koostetaan syksyn 2014 aikana ja se toimii pohjana, kun Sipoon kunta yhdessä HSL:n kanssa pyrkii parantamaan joukkoliikennepalveluja.


Lisätietoja:                             aikataulut, linjakartta

HSL:                                        Petri Nissinen, puh. 09 4766 4346, petri.nissinen(@hsl.fi

Uudenmaan ELY-keskus:  Tom Heino, puh. 0295 021 303, tom.heino@ely-keskus.fi

Sipoon kunta:                        Eva Lodenius, puh. 09 2353 6713, eva.lodenius@sipoo.fi

                                                 Kaisa Yli-Jama, puh. 09 2353 6702, kaisa.yli-jama@sipoo.fi

 


Viimeksi muokattu
14.08.2014