< Ajankohtaista
08.08.2014

Ylijääneen ruoan myynti laajenee kaikkiin Sipoon kunnan kouluihin ja päiväkoteihin

Sipoossa keväällä alkanut kouluruoan myyntikokeilu on osoittautunut hyvin toimivaksi. Ruoan myyntiä henkilökunnalle laajennetaan koulujen alettua jokaiseen kunnan koulu-, päiväkoti- ja jakelukeittiöön.

Keittiöihin ei hankita kassakoneita, vaan ruokaa saa ostaa ruokalipukkeilla, joita myydään kunnan infossa ja Söderkullan kirjastossa. Kahden euron arvoisella lipukkeella kunnan henkilökunta saa täyttää puolen litran astian valitsemallaan ylijääneellä ruoalla. Myynti alkaa heti lounasruokailun päätyttyä ja kestää 20 minuuttia.

Toivomus ruoan myymiseen on tullut opettajilta sekä päiväkotien henkilökunnalta. Kokeilu aloitettiin Lukkarin koululla toukokuussa ja keittiöltä sekä opettajilta tullut palaute on ollut myönteistä. Sipoon ruokapalvelupäällikkö Birgit Mäkilä on iloinen, että jatkossa entistä vähemmän ruokaa päätyy roskiin.

– Tietysti pyrimme edelleen siihen, että mahdollisimman vähän ruokaa jäisi ruokailun jälkeen yli, mutta usein kuitenkin löytyy jotakin myytäväksi laitettavaa, sanoo Mäkilä.

Koulut alkavat tiistaina 12.8. ja samalla keittiöt alkavat myydä ylijäänyttä ruokaa.

Lisätiedot: Ruokapalvelupäällikkö Birgit Mäkilä puh. 09 2353 6504, birgit.makila@sipoo.fi


Viimeksi muokattu
08.08.2014