< Ajankohtaista
27.08.2014

Talman koulun homeongelmaan puututaan ripeästi

Talman koulun huonon sisäilman aiheuttamiin ongelmiin puututaan nopealla aikataululla. Korjaussuunnitelma on laadittu ja oppilaille etsitään nopealla aikataululla syksyksi väistötiloja.

Sipoon kunnan toimitilat-yksikkö tutkitutti keväällä 2014 Talman koulun sisäilmaongelmat Työterveyslaitoksen avulla. Raportti valmistui kesäkuussa 2014 ja suosituksien pohjalta valmisteltiin nopea korjaussuunnitelma ongelmien poistamiseksi.

Ongelmat sijoittuvat pääosin B-osan ulkokuoren eristevillaan. Suunnitelmana on syksyllä 2014 ulkokuoren ja kyseisen eristevillan poistaminen sekä uuden polyuretaanikerroksen kiinnittäminen talven ajaksi. Kesällä 2015 jatketaan korjaustöitä muun muassa rakentamalla ulkoseinä valmiiksi ja toteuttamalla muut suunnitellut toimenpiteet. Tällöin myös arvioidaan tarvetta mahdollisille jatkotoimenpiteille.

Tutkimustulosten selvittyä tehtiin nopeita toimenpiteitä tilannetta helpottamaan. Sisätilojen paine-ero muutettiin alapaineisesta hyvin ylipaineiseksi, eli ilma kulkee nyt talon sisältä ulos. Lisäksi alapuolella oleva ryömintätila on alipaineistettu sekä kaksi huonetta on laitettu käyttökieltoon. Lisäksi ilmanpuhdistimia ja viherseinä on luokkahuoneissa suodattamassa ilmaa.

Oppilaille etsitään väistötiloja

Henkilökunnalta ja koululaisten vanhemmilta tulleet toiveet siirtää opetus nopealla aikataululla muihin tiloihin on otettu viipymättä huomioon. Asia nousi esiin tiistaina 19.8. pidetyssä vanhempainillassa ja jo samana iltana alettiin selvittää, löytyisikö sopivia väistötiloja lähialueelta. Tiedossa on jo muutamia vaihtoehtoisia tiloja, joissa viisi Talman koulun luokkaa voisi toimia vuodenvaihteeseen asti.

Vaihtoehtona on selvitetty myös kouluparakkien hankintaa, mutta näin nopealla aikataululla parakit eivät ole toimiva ratkaisu. Alla olevista henkilöistä koostuva ryhmä kokoontuu seuraavan kerran torstaina 28.8 jolloin tilanne tarkistetaan. Väliaikaiset opetustilat pyritään löytämään mahdollisimman nopeasti.

Lisätiedot:
Tilapalvelupäällikkö Juha Pohjonen, juha.pohjonen@sipoo.fi, puh. 09 2353 6810
Opetuspäällikkö Hannu Ollikainen, hannu.ollikainen@sipoo.fi, puh. 09 2353 7100
Talman koulun rehtori Tiina Suojanen-Saari, tiina.suojanen-saari@sipoo.fi, puh. 09 2353 7430
Terveyskeskuslääkäri Annika Mickos, annika.mickos@sipoo.fi, puh. 09 2353 6318

Viimeksi muokattu
27.08.2014