< Ajankohtaista
22.09.2014

Massbyn kevyen liikenteen väylän avajaistempaus 1.10.2014

Massbyn jalankulku- ja pyörätien valmistumista juhlistetaan avajaistempauksella valtakunnallisena heijastinpäivänä keskiviikkona 1.10.2014 klo 12.50 alkaen.

Tempauksen järjestävät Sipoon kunnan liikenneturvallisuustyöryhmä, Arla Oy, Uudenmaan ELY-keskus, Liikenneturva ja HSL. Tervetuloa mukaan!

Tempauksessa lapset ja aikuiset kulkevat yhdessä uutta jalankulku- ja pyörätietä Uuden Porvoontien risteyksestä Arlan meijerille, jossa leikataan virallinen avajaisnauha, kuullaan puheita ja musiikkiesityksiä sekä nautitaan kahvitarjoiluista. Tapahtuman aikana Sibbe susi, Liikenneturvan Heijastinkeiju ja HSL jakavat heijastimia ja karkkeja valtakunnallisen heijastinpäivän kunniaksi.

Tempauksen ohjelma:

• Klo 12.50: Kokoontuminen Uuden Porvoontien ja Massbyntien risteyksessä

- Tervetuliaissanat

- Lauluesitys (Söderkulla skolanin ja Sipoonlahden koulun oppilaat)

• Klo 13.00: Kulkue lähtee liikkeelle kohti Arlan tehtaita (matkaa n. 2 km)

• Klo 13.30: Saapuminen Arlan tehtaille

- Lauluesitys (Kuus daghem)

- Avajaispuheet ja virallinen avajaisnauhan leikkuu (Mikael Grannas, Sipoon kunnanjohtaja, Rita Piirainen, Uudenmaan ELY-keskuksen ylijohtaja, Reijo Kiskola, Arla Oy:n toimitusjohtaja)

- Herkullisia tarjoiluja: Jäätelöä, jogurttia, pullaa, mehua ja kahvia

• Tilaisuus päättyy noin klo 14.30

Autolla saapuvia kulkueeseen osallistuvia pyydetään jättämään autot läheisen pallokentän pysäköintialueelle.

Tempauksen taustaa:

Sipooseen on valmistunut syyskuussa uusi kävely- ja pyörätie Uudelta Porvoontieltä Arlan tehtaille. Myös tievalaistus on uusittu koko hankkeen matkalta. Uusi väylä täydentää nykyistä pyörätieverkostoa ja luo turvallisen yhteyden Massbyn kylän, Arlan tuotantolaitoksen ja Uuden Porvoontien välille.

Uutta kevytväylää on kunnassa odotettu pitkään. Vaaralliseksi koulutieksi luokiteltu ja erittäin turvattomaksi koettu yhteys on noussut esille asukkailta tulleissa palautteissa jo vuosien ajan. Vuonna 2007 hankkeesta tehtiin valtuustoaloitekin. Lopullinen sysäys pyörätien rakentamiseksi tuli Arla Oy:ltä, joka lähti kolmanneksen osuudella rahoittamaan hanketta yhdessä kunnan ja ELY-keskuksen kanssa. Tiellä kulkee paljon meijerin raskasta liikennettä ja huoli tienvarrella kulkevien turvallisuudesta on ollut suuri.

Perinteisestä poikkeavan rahoituskuvion taustalla on valtion heikko rahatilanne. Valtion rahalla pystytään Uudellamaalla toteuttamaan nykyisin noin yksi pyörätiehanke vuodessa. Reilu vuosikymmen takaperin uusia pyöräteitä rakennettiin maanteiden varsille jopa kymmenen vuodessa.

Lisätiedot:
Sipoon kunta: Eva Lodenius, puh. 09 2353 6713, eva.lodenius@sipoo.fi
Uudenmaan ELY-keskus: Mari Ahonen, puh. 040 547 1401, mari.ahonen@ely-keskus.fi
Arla Oy: Outi Fagerlund, puh. 050 502 8395, outi.fagerlund@arlafoods.com


Viimeksi muokattu
22.09.2014