< Ajankohtaista
30.09.2014

Vanhustenviikko Sipoossa 5.10–12.10.2014

Sipoon kunnan ikääntyneiden palvelut ja vanhusneuvosto järjestää yhteistyössä mm. kunnan muiden osastojen ja järjestöjen kanssa vanhustenviikolla 5.–12.10.2014 monipuolista ohjelmaa ikäihmisille, heidän omaisilleen ja kaikille aiheista kiinnostuneille.

Vanhusten viikon valtakunnallisena teemana on tänä vuonna ”Arvokas vanhuus on ihmisoikeus. Aina.” Viikon ohjelma on nähtävissä kunnan verkkosivuilla ja saatavissa mm. kuntalasta, terveysasemilta, kirjastoista ja palvelutaloista.

Katso koko ohjelma tästä (pdf)

Sipoossa vanhustenviikon avajaisia vietetään maanantaina 6. lokakuuta klo 13 palvelutalo Elsien salissa. Pääpuhujana on vanhuuden ja vanhustyön etiikan, ikääntymisen ja elämänlaadun sekä etnisen vanhustyön asiantuntija Anneli Sarvimäki. Hän puhuu aiheesta ”Vanhuus, haavoittuvuus ja itsemääräämisoikeus”. Avajaistilaisuuteen on maksuton bussikuljetus (Packalén Bus), lähtö Palvelutalo Lindasta Söderkullasta Nikkilään klo 12.15 ja paluu Palvelutalo Elsiestä Nikkilästä Söderkullaan klo 15.15.

Tiistaina 7. lokakuuta Sipoon eläkkeensaajat johdattavat Sydänretkelle Vanhalta kunnantalolta klo 10. SeniorSurf järjestetään tänä vuonna pääkirjastossa klo 13–15. Tilaisuudessa voi tutustua tablettitietokoneisiin ja hyödyllisiin verkkopalveluihin pullakahvin kera.

Keskiviikkona 8. lokakuuta kaikki sipoolaiset ovat tervetulleita palvelutalo Elsieen Nikkilään klo 10 tai palvelutalo Lindaan Söderkullaan klo 13 kuulemaan ikääntymiseen varautumisen oikeudellisista keinoista. Aiheesta puhuvat Suomen muistiasiantuntijat ry.stä Henna Nikumaa ja Elina Koponen. Tilaisuudet ovat samansisältöisiä ja suomenkielisiä. Keskiviikkoiltana klo 19 Topeliussalissa konsertoi Juha Hostikka sekä Lohjan kaupunginorkesterin vaskiseitsikko. Konserttiin on vapaa pääsy yli 65-vuotiaille ja alle 65-vuotiaille liput 10€ tuntia ennen ovelta.

Valtakunnallisena ikääntyneiden ulkoilupäivänä torstaina 9. lokakuuta voi Videgårdin palvelupäivillä klo 12–15 saada terveysneuvontaa sekä osallistua fysioterapeutin vetämään tasapainojumppaan. Monitoimihallissa klo 12.45 alkaen yläkoulun oppilaat ohjaavat ja osallistuvat aktiviteetteihin senioreiden kanssa. Torstain Café Linda klo 14 sisältää mm. yhteislaulua ja tanssia Bosse Träskelin orkesterin johdolla.

Perjantaina 10. lokakuuta vietetään Senior-päivää Sipoonlahden koululla klo 10–12.30 ja luvassa on mm. yhteislaulua, esityksiä ja SeniorSurfia yhdessä oppilaiden kanssa. Koululla on mahdollisuus ruokailla. ”Kansakunnan ja kunnan muisti” keskustelutilaisuus yhdessä Sipoon lukion ja Enterin opiskelijoiden kanssa pidetään Topeliussalissa klo 12.30–14. Alustajina YLE:n entinen pääjohtaja Sakari Kiuru ja Sibbo hembygdsförening rf. puheenjohtaja Hans Blomberg. Tilaisuus on suomenkielinen.

Sipoon vanhustenviikon päätösjuhlaa vietetään Kahvila Elsiessä lauantaina 11.10. Tilaisuuden järjestää Sipoon Palveluasumisen tukiyhdistys ry. Tilaisuudessa esiintyy Olarin voimistelijoiden rytmivoimistelijat.

1.10–17.10 Sipoon pääkirjastossa Nikkilässä on  esillä palvelukodissa asuvien ikääntyneiden tekemää taidetta. Näyttely "Viiva joka elää" on leikkaus tuotoksista, jotka Nikkilän tehostetun palveluasumisen asukkaat ovat tehneet viikoittain kokoontuneissa taideryhmissä vuosien 2008 ja 2013 välillä.

LC Sipoo/Pornainen ja Sibbo-Pornainen Rotaryklubi järjestävät jälleen halukkaille kuljetusta tapahtumiin.

Lisätietoja viikon ohjelmasta antaa palveluohjaaja Nina Weckman 09 2353 6690, nina.weckman@sipoo.fi


Viimeksi muokattu
30.09.2014