< Ajankohtaista
06.10.2014

Sipoossa vietetään energiansäästöviikkoa

Energiansäästöviikkoa vietetään 6.10.–12.10. jolloin energiatietoisuuteen panostetaan erityisesti kouluissa. Kaikki kunnan työntekijät haastetaan myös miettimään, miten voisimme työskennellä energiatehokkaammin.

Energiansäästöviikolla on tarkoitus saada aikaan muutosta toimintaan ja käyttäytymiseen, jotta vähennämme ilmasto- ja ympäristövaikutuksia. Valtakunnallisesti energiansäästöviikkoa koordinoi Motiva. Tutustu myös Sipoon omaan energiansäästöviikon facebooksivuun.

Kouluissa opitaan energiansäästöstä

Energiansäästöviikko näkyy tänä vuonna Sipoossa entistä laajemmin ja erityisesti koulujen osallistumiseen on panostettu. Kunta on tuottanut kaikille kouluilleen materiaalipaketin, jonka avulla oppilaat ja opettajat pääsevät suorittamaan esimerkiksi erilaisia energiansäästöön liittyviä laskutehtäviä ja käytännön harjoituksia. Kouluissa keskustellaan myös muun muassa kierrättämisestä ja sähkökatkoon varautumisesta. Esimerkkejä tehtävistä löydät facebooksivuilta.

Energiansäästöviikon valtakunnallinen teema on tänä vuonna hankinnat. Kunnan työntekijät tulevat saamaan lisätietoa aiheesta oppimateriaalin ja käytännön harjoitusten kautta.

Sipoon ESV-lupaus:

Säästämme sähköä
Innostumme yhdessä
Perehdymme energiatehokkuuteen
Opimme virheistämme
Osaamme toimia

 

Lisätiedot: Energia-asiantuntija Tiina Seppälä, tiina.seppala@sipoo.fi, puh. 09 2353 6942


Viimeksi muokattu
06.10.2014