< Ajankohtaista
20.04.2015

Söderkullan terveysaseman vastaanotto keskitetään kolmeen päivään viikossa

Söderkullan terveysasema on 10.8.2015 alkaen auki maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Sipoon sosiaali- ja terveysvaliokunta päätti asiasta kokouksessaan 30.3.2015. Muutos parantaa hoidon toimivuutta ja turvallisuutta, sillä jatkossa paikalla on aina sekä lääkäri että sairaanhoitaja.

Sipoossa avosairaanhoidon vastaanottopalveluja tarjoaa Nikkilän sosiaali- ja terveysasema sekä Söderkullan terveysasema. Söderkullan terveysasemalla on ollut kiireetöntä vastaanottotoimintaa kaikkina arkipäivinä keskikesän loma-aikoja lukuun ottamatta, mutta usein valitettavan niukalla miehityksellä. Aukioloaikoja tiivistämällä voidaan varmistaa riittävä työntekijämäärä Söderkullassa. Vastaanottopäivinä Söderkullassa toimii jatkossa aina sekä sairaanhoitajan että lääkärin vastaanotto, jolloin sairaanhoitajalla on myös mahdollisuus konsultoida lääkäriä.

– Sekä työturvallisuus että potilasturvallisuus paranee, kun paikalla on aina riittävästi asiantuntemusta. Tarkoitus on tarjota mahdollisimman hyvää hoitoa tehokkaalla tavalla, sanoo Sipoon johtava lääkäri Anders Mickos.

Myös HUS-Laboratorion näytteidenotto noudattaa muutoksen jälkeen Söderkullan terveysaseman aukiolopäiviä. Näytteidenotto toimii keskiviikkoisin pidennetysti klo 7.30–14.30 ja maanantaisin sekä perjantaisin entiseen tapaan klo 7.30–11.30.

Palvelut pysyvät ennallaan

Yhteisestä keskitetystä ajanvarauksesta varataan aikoja kummallekin asemalle, saatavuuden ja asiakkaan toiveiden mukaan. Aukiolomuutoksesta huolimatta Söderkullassa on jatkossakin saatavilla yhtä paljon kiireettömiä vastaanottoaikoja. Kiireellinen vastaanotto toimii entiseen tapaan Nikkilän sosiaali- ja terveysasemalla, jossa jokaisena arkipäivänä on käytettävissä HUS-kuvantamisen röntgenkuvausyksikkö ja HUSLAB:in näytteenottopiste, sekä talon muut asiantuntijat kuten fysioterapeutit ja sosiaalialan ammattilaiset.

 

Lisätietoja:
Johtava lääkäri Anders Mickos, anders.mickos@sipoo.fi, p. 09 2353 6300
Avohoidon ylilääkäri Anna Peitola, anna.peitola@sipoo.fi, p. 09 2353 6302
Avohoidon osastonhoitaja Pernilla Eriksen, pernilla.eriksen@sipoo.fi p. 09 2353 6310


Viimeksi muokattu
20.04.2015