< Ajankohtaista
27.04.2015

Opiskelijat puutarhatöissä senioripihoilla

Sipoon seniorikeskuksen asukkailla on käytössään virkistävät ja viihtyisät piha-alueet. Jotta pihojen antimista päästään nauttimaan parhaalla mahdollisella tavalla, tarvitaan yhteistyötä.

Maanantaina 4.5.2015 kaksi Keudan aikuisopiston luonnonvara- ja ympäristöalan opiskelijaryhmää tekevät pihoilla kevätkunnostustöitä yhdessä seniorikeskuksen asukkaiden kanssa.

Päivä alkaa klo 9, jolloin Sipoon kunnan toimintaterapeutti Antti Lemetyinen pitää luennon ikääntyneiden terapiapuutarhoista. Tämän jälkeen aloitetaan puutarhatyöt 23 opiskelijan ja kahden opettajan voimin. Asukkaat ja hoitajat voivat tulla mukaan töihin mihin aikaan tahansa.

Päivän aikana on tarkoitus tehdä pihojen ja kasvimaiden kevätkunnostustyöt. Jos sää sallii, pääsemme myös ryhmäkasvien istutuspuuhiin. Opettajat tekevät opiskelijoiden kanssa hoitosuunnitelmat uudelle pihalle sekä viljelysuunnitelmat kasvimaille ja kasvilavoille. Näiden avulla henkilökunta voi yhdessä asukkaiden kanssa hoitaa pihaa asiantuntevasti. Mikäli pihankunnostuspäivälle 4.5. sattuisi kaatosade, työt siirretään seuraavaan päivään.

Seniorikeskuksen uudistetun ja laajennetun takapihan avajaisia vietettiin viime kesänä. Piha tarjoaa keskuksessa asuville ja päivätoimintaan osallistuville ihmisille sekä heidän omaisilleen viihtyisiä ja vaihtelevia ympäristöjä, jotka kannustavat liikkumaan ja harrastamaan esimerkiksi kasvien hoitoa tai ulkopelejä.

Sipoon ikääntyneiden palvelut ja Keuda tulee jatkamaan yhteistyötä ja syksyllä vietetään taas pihapäivää syystöiden merkeissä.

Lisätiedot:
Antti Lemetyinen, toimintaterapeutti, Sipoon kunnan ikääntyneiden palvelut, antti.lemetyinen@sipoo.fi, puh. 09 2353 6595
Outi Tuomivaara, viheralan kouluttaja, Keudan aikuisopisto, outi.tuomivaara@keuda.fi, puh. 040 1745 575


Viimeksi muokattu
27.04.2015